RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjellegjerde med tap

Sist oppdatert:
Møbelprodusenten Hjellegjerde sliter både med en sterk krone og svake markeder, og måtte se bunnlinjen gå i rødt i første kvartal. De mener det er håp om forbedringer
Første kvartal ble et en ny vanskelig periode for møblpordusenten Hjellegjerde, som måtte meldte et udnerskudd på 2,4 millioner kroner før skatt. Årsakene er flere blant annet et fall i driftsinntektene fra 126,2 millioner kroner i første kvartal i fjor til 118,7 millioner i år.

Videre falt driftsresultatet fra pluss 10,6 millioner i første kvartal i fjor til minus 0,4 millioner i årets første tre måneder. Resultat før skatt i fjor ble på pluss 9 millioner.

I forhold til første kvartal 2004 har styrkingen av norske kroner hatt negativ effekt med rundt 2 millioner kroner på driftsresultatet, ifølge Hjellegjerde.

De sliter også videre med en svake utviklingen i det tyske møbelmarkedet og tøff konkurranse i segmentet for hvilestoler.

- Kundene prefererer i større grad enn tidligere rimeligere alternativ, heter det.

Samlede markedsføringskostnader er 2,1 millione høyere i første kvartal
2005 enn i samme periode i fjor.

Til tross for det negative resultat i første kvartal forventer styret at resultatene utover i 2005 forbedres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere