Gå til sidens hovedinnhold

– Hjelp, Erna klipper av meg fletta!

Høyre-leder Erna Solberg og NHO-leder Kristin Skogen Lund, begge med kort og greit hår, tar tak i den meterlange fletta til Helene (16) og klipper den tvers av!

OSLO: Men etter at fletta deiser i bakken er det ingen som stormer til og hjelper Helene: Salen jubler og høylydt trampeklapp høres.

– Kuben videregående skole erklæres som åpnet! Gratulerer med dagen!, roper Erna og Kristin inn i mikrofonen.

Les også: Superskole koster to milliarder kroner

1300 elever

Oslos nye skryteskole er herved åpnet: Kuben videregående og Kuben yrkesarena, som skal huse 1300 elever fra hele Oslo, ble åpnet mandag morgen kl. 09.00.

Med Kampen Janitsjar som lydspor ble svingdørene til de splitter nye lokalene på Risløkka åpnet.

– Denne skolen er en pionér i sitt felt. Som elev her skal du finne veien til din drømmejobb, sier byrådsleder Stian Berger Røsland og gratulerer skole, elever og lærere med nytt skolehus.

Les også: Slik ser en robotingeniør fra Kuben ut.

Høyre-leder Erna Solberg nikker og sier:

– Ikke alle kan leve av å være politikere! Noen må gjøre gangs arbeid også, og dere kommer til å gjøre en svært viktig jobb for Norge i fremtiden, sier Solberg.

– Vi trenger ikke bare akademikere i Norge. Uten snekkeren er arkitekten ingenting. Vi vet at stadig færre søker seg til yrkesfag i de større byene. Kuben vil forhåpentligvis bidra til at flere utdanner seg innenfor disse feltene, sier Solberg.

18 år etter Hordaland

Hun roser Oslo kommune for å jobbe innovativt:

– Samtidig synes jeg det er hyggelig at Oslo nå oppretter en egen TIF-linje som de i Hordaland har hatt i 18 år. Hyggelig at fylker kan lære av hverandre, smiler Solberg:

NHO-leder Kristin Skogen Lund stemmer i:

– Alle våre medlemsbedrifter i NHO etterspør samarbeid med skoler. Det skjer nå her på Kuben. Gratulerer til Oslo kommune for at dere får til det, sier Skogen Lund fra podiet.

Etter en halv time med taler fra podiet i vestibylen til milliard-skolen, er det endelig slutt på byråkratisk etikette.

Kubenpublikummet vender seg mot den andre siden av salen, da endelig Nabias discolåt Mind the gap dundrer ut av høyttaleranlegget på Kuben – og vips var det ikke som å være på en Høyre/NHO-konferanse, men som å være på fest med Groruddalens ungdom:

Og for alle som har vært det, dere vet at det er kult. For alle dere som ikke har vært det: Gled dere!

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft