*Nettavisen* Nyheter.

Hjelp ham å finne Norges vakreste

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Sykler 300 mil for å finne Norges vakreste og mest spesielle sted.

19.05.11 10:51

Husker du Bjørn Heidenstrøm? Mannen som syklet fra Oslo til Cape Town for å samle mange hundre fotballdrakter for The Shirt for å skape oppmerksomhet rundt verdens 43 millioner flyktninger?

I morgen er han i gang igjen, på sykkelsetet fra Nordkapp. Også denne gang i samarbeid med Flyktningehjelpen og Nettavisen.

- Jeg gleder meg mest til å se verdens største fotballtrøye henge over Ekebergsletta under Norway Cup, sier Heidenstrøm til Nettavisen.

Norges vakreste sted
Hver uke fremover vil Nettavisens lesere kåre et vakkert sted som vil gå inn i konkurransen om å bli Norges ukjente - eller kjente - perle.

- Poenget er at det ikke trenger å være en kjent perle. Kanskje er det en ukjent plett som ingen har hørt om? Eller muligens mer kjente severdigheter. Leserne bestemmer, sier Heidenstrøm.

Send inn tips
Den ivrige pedaltråkkeren begynner fra Norges nordligste punkt Knivskjellodden ved Nordkapp på nasjonaldagen 17. mai.

Her kan du følge turen:Norge på langs, The Shirt 2011

Hovedretningen er sørover, men underveis vll han ta avstikkere til høyre og venstre for å se stedene leserne nominerer og gi sine inntrykk.

Korteste vei er 250 mil, ifølge Google Maps. Med avstikkere hit og dit blir nok turen betydelig lenger, men Heidenstrøm lover å ta hele Norge på langs uten å jukse.

- Tar jeg en avstikker, setter jeg en strek i asfalten, slik at jeg tar hele landet på langs, sier Heidenstrøm.

300 kvadratmeter svette
Det synlige beviset på «galmannsturen» til Sør-Afrika er den sammensydde fotballtrøyen som for øyeblikket er på 300 kvadratmeter. 621 drakter er samlet, med signaturer fra alt fra Drillo og Lionel Messi til Sir Elton John.

Her er bloggen om de 333 dagene:The Shirt 2010

The Shirt har gitt stor oppmerksomhete til flyktningesaken. - Medier i 85 land har vært på saken, og sendingene har nådd et publikum på rundt to milliarder mennesker gjennom blant annet CNN, BBC og FIFA TV, forteller Heidenstrøm.

Daglige rapporter
Nettavisen vil følge sykkelturen daglig, og vil fortelle om de ukentlige avstemmingene om landets peneste sted.

Når syv og en halv uke har gått, vil vi ha en samleavstemming hvor ukevinnerne settes opp mot hverandre - og leserne kan stemme frem sin definitive favoritt.

Det blir bra premier både til de som har nominert ukevinnerne, og ikke minst til den som til syvende og sist står igjen som vinneren.

Her kan du nominere ditt favorittsted i Norge og laste opp bilde av din perle!:

HTML EMBED
Klikk her for å se lesernes perler

For å se skjemaet trenger du Flashplayer 9 eller høyere.

var so_bk = new SWFObject("http://www.nettavisen.no/nettavisen/gif/flars/skjema/theshirt/ts_skjema.swf", "", "460", "330", "9"); so_bk.addParam('allowscriptaccess','always'); so_bk.write("shirtfcont");

Minerydning
Årets sykkeltur skal også gi oppmerksomhet rundt minerydning, som er årets tv-aksjon.

Ferden Norge på langs med avstikkere skal pågå frem til målgang i Mysen 9. juli.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.