RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjelp, nå kommer drittværet!

Ifølge meteorologene vil Vestlandet se ut som en slagmark når lavtrykkene er ferdige med oss.

(iBergen.no) Det er lite oppløftende å finne i værmeldingen den nærmeste uken, for ifølge Storm Weather Center skal vi virkelig filleristes av de mange lavtrykkende som ivrer etter å komme inn langs kysten.

- Fredag og lørdag herjer et kraftig lavtrykk over Norskehavet, den skal dumpe respektable mengder nedbør over Vestlandet og Midt-Norge, skriver meteorolog Inge Johannessen i en pressemelding.

Og verre skal det bli. Bare hør her:

- De som tenker seg opp i høyden vestafjells: husk fjellvettreglene, sjekk værmeldingen for ditt område, og vær forberedt på å snu. Eller hold deg hjemme!

- Søndag pøser et nytt lavtrykk mer regn over hele Sør-Norge, og den siger videre nordover mot Nord-Norge i starten av neste uke.

- Da er det også få pauser mellom lavtrykks-slagene. Kanskje sterk vind på kysten av Troms og Vest-Finnmark. Og fra onsdag er det en ny omgang med mer kuling og mer regnvær over Sør-Norge.

- Vannkraftsprodusentene, særlig på Vestlandet, kan bli tvunget til å åpne slukene hvis regnmengdene vi tror kan komme faktisk virkelig ankommer, skriver Johannessen, som tror Vestlandet vil se ut som en slagmark etter den grelle værperioden vi nå går inn i.

Men verst av alt, meteorologene ser ingen lys i tunnelen fremover.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere