Gå til sidens hovedinnhold

Hjelpearbeid skyter fart på Filippinene

Ormoc (NTB): En tre måneder gammel baby som heter Raymart ble første pasient ved et feltsykehus som Røde Kors har åpnet på Filippinene. Hjelpearbeidet i det tyfonrammede landet skyter fart.

Samtidig fraråder det norske Utenriksdepartementet reiser til eller opphold på en rekke filippinske steder, med mindre det er er helt nødvendig. Norske borgere som oppholder seg på eller forbereder reiser til disse stedene, oppfordres til å kontakte ambassaden i Manila.

Stedene som ble nevnt i UDs reiseråd torsdag er Cotabato-provinsene, Lanao-provinsene, Zamboanga-provinsene, Maguindanao, Misamis Occidental, Sarangani, Sultan Kudarat og Sulu-øygruppen, som omfatter øyene Basilan, Jolo og Tawi-Tawi på Mindanao.

Videre nevnes Samar (hele øya), Leyte (hele øya), Busuanga (hele øya), kommunene Bantayan, Daanbantayan, Madridejos, Medellin, San Remegio, Sogod og Bogo City på øya Cebu, samt provinsene Aklan (inkludert Boracay), Capiz, Iloilo, Antique og Negros Occidental.

Røde Kors melder at pasientene sto i kø, da hjelpeorganisasjonen torsdag begynte det medisinske arbeidet på et feltsykehus i byen Ormoc på øya Leyte. Tre måneder gamle Raymart Recard ble den første som fikk behandling. Sykehuset er et samarbeid mellom Røde Kors i Canada, Norge og Hongkong. (©NTB)

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen