Gå til sidens hovedinnhold

Hjelpearbeidere drept i Pakistan

Fire utenlandske hjelpearbeidere og tre barn ble drept av en veibombe.

De omkomne befant seg i en bil, som var en del av en større kolonne med hjelpearbeidere, journalister og elever, da en veibombe gikk av like ved en skole nordvest i Pakistan onsdag.

I tillegg til de fire hjelpearbeiderne og tre skolejentene, ble også en sikkerhetsvakt drept, melder AFP.

Skulle besøke en jenteskole
Utlendingene som ble drept var representanter fra ulike hjelpeorganisasjoner. Flere pakistanske journalister skal ha blitt såret i angrepet. Kolonnen var på vei til en jenteskole i området og bomben gikk av i landsbyen Koto.

- Et tak på skolen raste også sammen. Noen sitter kanskje fastklemt og er innesperret, sier en talsmann for politiet i regionen til Reuters.

Minst 45 personer skal være skadet etter eksplosjonen. Bomben gikk av i et område av Swat-dalen, der militære styrker skal ha fjernet det meste av opprørere i en offensiv for et år siden.

Med en fjernkontroll skal bomben ha blitt utløst. Taliban-opprørere skal ifølge sikkerhetskilder stå bak angrepet. Pakistan har store militære styrker i området, men Taliban har den siste tiden bombet både markeder, skoler, militære anlegg og politifasiliteter. Pakistanske myndigheter jobber nært sammen med USA i deres kamp for å få stabilisert situasjonen i Afghanistan.

Raketter drepte 29
Amerikanske droner, skal onsdag ha drept minst 29 mennesker i et ubemannet flyangrep i Nord-Wasiristan i Pakistan. 19 raketter skal ha blitt avfyrt.

Al Jazeera skriver at angrepet var rettet mot mistenkte opprøreres skjulesteder og treningsleire.

Den siste tiden har antallet amerikanske droneangrep økt kraftig. Bare i januar i år ble det gjennomført minst tolv droneangrep rettet mot opprørere i dette området, melder NTB.

Kommentarer til denne saken