RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjelpeorganisasjoner får slippe til i Syria

Sist oppdatert:
Genève (NTB-Reuters-DPA): Syria vil gi hjelpeorganisasjoner adgang til det krigsherjede landet. FN sier seg glad for en avtale om dette, men tilføyer at tiden må vise om syrerne mener alvor.

Damaskus-regjeringens løfter vil bli satt på prøve «i dag, i morgen og hver eneste dag framover», sa FN-talsmannen John Ging tirsdag. Ging kunngjorde avtalen på den lukkede konferansen Syrisk Humanitært Forum i Genève.

Ni FN-organisasjoner og sju internasjonale organisasjoner skal få slippe til for å hjelpe den syriske befolkningen. FN skal opprette feltkontor i fire syriske byer, og syriske myndigheter har lovet raskt å utstede visum til FNs medarbeidere.

- Bevegelsesfrihet, uhindret adgang til humanitært arbeid inne i Syria, dette er tingene det handler om nå. Den syriske regjeringens gode vilje vil bli satt på sammenhengende prøve, framholdt John Ging.

Samtidig kom det signaler fra Damaskus som ikke tydet på noe politisk tøvær. Den syriske regjeringen har erklært diplomater fra USA, Storbritannia, Frankrike, Tyrkia og en rekke andre land uønsket, etter at syriske diplomater er sparket ut av disse landene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere