RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjelper ikke Spetalen og Stordalen

Sist oppdatert:
Konkurransetilsynet griper ikke inn mot Norske Skogs nedleggelse av Union i Skien, og krever ikke salg til en konkurrent.
Kampen om papirfabrikken Union i Skien var sommerens store næringspolitiske sak. Finans-kompisene Petter Stordalen og Øystein Stray Spetalen ønsket å kjøpe fabrikken, som Norske Skog ikke lenger hadde bruk for, men fikk kontant nei fra papirgiganten. Alle som forsøkte å påvirke selskapet talte for døve ører.

Nå har Norske Skog fått medhold i at nedleggelsen ikke er i strid med konkurranseloven.

Konkurransetilsynet tok opp saken på eget initiativ, men konkluderte i september med at de ikke opptrådte i strid med konkurranselovens forbud mot misbruk av dominerende stilling da de besluttet seg for å legge ned Union.

Men i november fikk tilsynet en anmodning om å gripe inn mot nedleggelsen, og har derfor på nytt vurdert nedleggelsen opp mot konkurranselovens forbud.

Men også denne vurderingen har ført til samme konklusjon, nemlig at nedleggelsen ikke rammes av konkurranseloven som forbyr misbruk av dominerende stilling. Selskapet blir ikke pålagt å selge Union til konkurrenter.

I en melding på tilsynets nettsted skriver de at de ikke finner at en nektelse av å selge Union innebærer noen konkurransebegrensning i forhold til om Norske Skog fortsatt skulle beholde Union.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere