RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjelper norsk ungdom i Spania

Foto: SASCHA SCHUERMANN (AFP/Scanpix)
Sjømannskirken og Blå Kors åpner norske helsestasjoner for barn og unge på Costa Blanca.

- Unge norske her har de samme utfordringene som ungdom hjemme i Norge. Derfor er flott at det nå åpnes en norsk helsestasjon her i Spania, sier Jonas Stenberg (19) og Andrea Fernandez (18), som bor nær Alicante.

De mener språket kan være en barriere for norsk ungdom i Spania, og ønsker en norsk helsestasjon velkommen.

For første gang blir det altså etablert norske helsestasjoner for unge utenfor Norges grenser. Helsestasjonene blir lagt i områdene Alfaz del Pi og Torrevieja. Åpningen skjer 15. oktober 2009.

- Det er ungdommen selv som gjennom sine elevråd på skolene har bedt om en helsestasjon på Costa Blanca. Vi erfarer at når ungdom oppsøker en helsestasjon, kan det være godt å hvile i sitt eget språk og være omgitt av kjent kultur, sier prosjektleder for helsestasjonene, Grete Peralta.

De nye helsestasjonene er et samarbeidsprosjekt mellom Sjømannskirken og Blå Kors og er finansiert gjennom innsamlede midler fra TV-aksjonen 2008. Det bor over 20.000 nordmenn på Costa Blanca i dag.

Åpningen av helsestasjonene for norsk ungdom i Spania ser vi som en særs god videreføring av TV-aksjonen Blå Kors 2008. Aksjonen var både et omfattende kunnskaps- og holdningsarbeid i tillegg til selve pengeinnsamlingen, sier generalsekretær Geir Gundersen i Blå Kors Norge.

Tiltaket skal blant annet forebygge rusrelaterte problemer, gjøre integrasjonsprosessen lettere og være et bindeledd inn i det spanske og norske hjelpeapparatet der det trengs. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere