RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjelpetelefon for eldre blir permanent

Oslo (NTB): Kontakttelefonen for eldre som er utsatt for vold, fungerer så godt at prøveprosjektet blir en varig ordning.

Den nasjonale kontakttelefonen åpnet 1. desember 2008. Eldre, pårørende og andre kan ringe gratis og anonymt snakke med rådgivere som har taushetsplikt.

Telefonen ble i utgangspunktet etablert som en prøveordning. Etter å ha evaluert prosjektet i fjor høst, gikk Helsedirektoratet inn for at det bør videreføres. Helse- og omsorgsdepartementet var enig, og det har nå besluttet at ordningen blir permanent.

- Det er vi veldig glade for. Vi opplever at det er en anerkjennelse av det arbeidet vi har gjort, sier prosjektleder Kristin By Adeler til NTB.

Eldrevold har lenge vært et skjult problem. Studier viser at 2-4 prosent av personer over 65 år har vært utsatt for vold og overgrep. Det betyr at 22.000 eldre kvinner og menn her i landet utsettes for overgrep og vold i løpet av et år, påpekes det i stortingsmeldingen Vold i nære relasjoner som nylig ble lagt fram.

Hjelpetelefonen fikk i fjor 318 henvendelser. I tillegg kom 76 personer i kontakt med rådgiverne via andre kanaler.

- For mange er dette tabubelagt, det er en vanskelig tematikk. De eldre som tar kontakt med oss, er ofte veldig motivert når de har kommet så langt i prosessen, sier By Adeler. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere