*Nettavisen* Nyheter.

Hjelpeverge hevder sønnen også ble mishandlet

Statsadvokat Cecilie Schløsser Møller snakker med forsvarer Geir Hovland i Oslo tingrett mandag, hvor en mor står tiltalt for å ha drept datteren ved drukning. I bakgrunnen står hovedetterforsker Thomas Kvalnes.

Statsadvokat Cecilie Schløsser Møller snakker med forsvarer Geir Hovland i Oslo tingrett mandag, hvor en mor står tiltalt for å ha drept datteren ved drukning. I bakgrunnen står hovedetterforsker Thomas Kvalnes. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Barnedrapssaken som nå går i Oslo tingrett, omfatter ikke påstått vold mot broren til jenta som døde.

14.03.14 08:39

OSLO (NTB): Guttens hjelpeverge har klaget dette inn for menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Denne uka startet rettssaken i Oslo tingrett der en 28 år gammel mor er tiltalt for mishandling og drap på sin halvannet år gamle datter ved å holde henne i en bøtte med vann. En 35 år gammel mann er tiltalt for å ha instruert kvinnen over videolink fra Storbritannia.

Den avdøde jenta har en bror som nå er sju år gammel. Guttens hjelpeverge, advokat Randi Spydevold, har klaget til statsadvokaten og senere til Riksadvokaten på at vold mot gutten ikke er med i tiltalen i rettssaken. Nå har hun klaget saken inn til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, melder NRK.

- Han har gitt uttrykk for at han har vært utsatt for vold, utøvd av mor. Slik jeg ser det er det grov vold, sier Spydevold. Hun mener guttens rettigheter er krenket. Også Inger Marie Støen, som ble guttens bistandsadvokat da moren ble fengslet, reagerer på saken.

Aktor i saken, statsadvokat Cecilie Schløsser Møller, sier at klagen ble grundig vurdert.

- Det er riktig at guttens bistandsadvokat har klaget på at han ikke er tatt med i tiltalen. Klagen ble grundig behandlet og avvist hos statsadvokaten, og dermed videresendt riksadvokaten for endelig vurdering. Heller ikke der ble klagen tatt til følge, sier hun. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.