*Nettavisen* Nyheter.

Hjeltnes mener staten kveler kommunene

Gardermoen (NTB): Harald Hårfagre klarte seg med 272 kommuner. Høyre burde ikke være dårligere enn landets første norske konge.

Med denne innledningen, på klingende vossamål, skapte sentralstyremedlem Arne Hjeltnes liv i en litt morgentrøtt landsmøtesamling søndag.

Han leverte et humoristisk forsvar for lokale krefter som kjemper en daglig kamp mot statlige institusjoner, direktorater og en fylkesmann som eser ut og blander seg inn i likt og ulikt.

- Er det tullinger i en kommune, som oppfører seg dårlig, kan folk stemme dem ut. Er det statlige tilsyn som skal kontrollere utedasser og drive millimeterjuss på tomtene til folk, sitter de like trygt, uansett hvor tåpelige de er. Så lenge de rødgrønne har makten, sa Hjeltnes.

Han viste til at Høyre styrer kommunene i mer enn halvparten av landet.

- Vi har 125 ordførere. 54 prosent av oss bor i en kommune med en ordfører fra Høyre. Vi har vist i praksis at vi er i stand til å styre godt i kommunene. Nå skal vi ut og si til folk at siden de er så fornøyd med oss lokalt, bør de gi oss sjansen til å vise hva vi kan gjøre for hele landet vårt, sa Hjeltnes. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.