RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(afp/scanpix)

Hjem fra Kypros tirsdag

Sist oppdatert:
Bare formaliteter gjenstår før passasjerene som sitter fast på Kypros får fly hjem tirsdag.

- Det er 90 prosent sikkert at passasjerene som sitter på Kypros får fly hjem i dag, sier daglig leder i Star Tour, Jørn Kristiansen til ibergen.no.

Ifølge Kristiansen er det kun et stempel fra Luftfartstilsynet som mangler før de 53 ventende får reise tilbake ved hjelp av charterfly fra Jordan Air. Også de som venter på Flesland får dra av gårde til Larnaca i løpet av tirsdag kveld.

Egentlig skulle de ferierende ha kommet til Flesland med fly fra charterselskapet Helios ved 18-tiden mandag kveld. Det etterhvert så omstridte flyselskapet klarte imidlertid ikke å skaffe fly til returen.

Star Tour beklager
Både de som venter på Larnaca og de 69 som venter på Flesland har fått tilbud om kompensasjon som ombooking og pengene refundert i tillegg til 1000 kroner for tort og svie.

- Det er bare å beklage, sier Kristiansen. - Jeg synes de som har blitt utsatt for dette har tatt det veldig sporty.

- Men bør ikke dette få noen følger for Helios?

- Jeg tror ikke folk vet hvor vanskelig det er å skaffe fly til Kypros fra Bergen. Dersom Helios kan garantere at de kommer til å prioritere våre ruter, kommer vi til å fortsette og bruke dem. Alternativet er at vi må kansellere flygningene, sier Kristiansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere