*Nettavisen* Nyheter.

Hjem, kjære hjem

Foto: (Skjermbilde: Sony)

Brukerinnhold er en utfordring i «Home»

12.03.08 12:44

(Spillmagasinet): Onlinetjenesten «Home» er PS3-spillet som ikke er et spill. Tjenesten lar deg opprette en figur i en online 3D-verden hvor PS3-eiere kan møtes, kommunisere, spille online og invitere hverandre hjem til sine virtuelle leiligheter.

I et intervju med GamesIndustry.biz snakker kreativ leder John Venables om utfordringene forbundet med å åpne for brukerlaget innhold.

- Fra dag én kommer vi til å gi brukerne tilgang på grunnleggende verktøy til å tilpasse omgivelsene, tilsvarende som i andre spill, forteller Venables og fortsetter:

- Vi håper at vi vil kunne gi brukere flere verktøy over tid, for å gi dem mer kontroll, og kanskje omsider muligheten til å komme med eget innhold.

Problematisk med upassende innhold

Det er for øvrig store problemstillinger som må løses før spillerne får slippe løs kreativitet og skaperevner. Moderering av upassende innhold og hensyn til yngre spillere er en nøkkelutfordring i denne prosessen.

- For PlayStation og brukergruppen vi appellerer til, har man et visst ansvar for å sørge for at støtende materiale ikke finner veien til universet vi skaper, sier Ron Festejo, som også jobber med utviklingen av «Home».

«Home» er for tiden under betatesting, og har ennå ikke fått en definitiv lanseringsdato etter å ha blitt utsatt i fjor høst.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag