*Nettavisen* Nyheter.

Hjem til Frankrike etter sju år i mexicansk fengsel

Paris (NTB): Florence Cassez (38) er overlykkelig over å være hjemme i Frankrike igjen etter sju år i mexicansk fengsel. Hun ble tatt i forbindelse med en bortføring, men hevdet å være uskyldig.

Onsdag ble hun løslatt, og torsdag landet hun på fransk jord, der hun ble møtt av familie og et voldsomt presseoppbud. Frankrikes utenriksminister var også der for å ta imot henne.

- Først forsto jeg ikke hva som skjedde, jeg fikk sjokk da det gikk opp for meg. Jeg tror jeg er fullstendig frikjent, for høyesterett løslot meg straks og uten betingelser, sa hun til Le Monde.

Cassez ble arrestert i 2005 hjemme hos sin mexicanske kjæreste. Der var også tre kidnappingsofre, blant dem ei åtte år gammel jente, som kjæresten krevde løsepenger for. Cassez hevder hun ikke visste at de andre i huset var kidnappet, men flere av dem sa at hun deltok aktivt i kidnappingen. Ett av gislene har reagert sterkt på løslatelsen, ifølge BBC.

Hun ble dømt til 60 års fengsel, men franske myndigheter har arbeidet hardt for å få henne hjem. President Nicolas Sarkozy tok saken opp med mexicanske myndigheter da han var på statsbesøk, og president François Hollande sier nå at «en smertefull periode er over. (©NTB)».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.