RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjemløs returnerte ring - nå er han en halv million rikere

(Youtube)
Sist oppdatert:
Ærlige Billy Ray Harris har rørt mennesker fra hele verden.

Sarah Darling fra Kansas var helt knust da hun oppdaget at forlovelsesringen hennes var borte. Hun tar den nesten aldri av fingeren, men da hun opdaget et utslett på fingeren, tok hun den av og la den i lommeboken.

Da hun senere gikk forbi hjemløse Billy Ray Harris, tømte hun innholdet i lommeboken oppi innsamlingskoppen hans og gikk videre. Dagen etterpå oppdaget hun hva som hadde skjedd.

- Det var forferdelig. Den var verdt så mye mer for meg utover hva den kostet, sier Darling til CNN om forlovelsesringen sin.

Fortvilet gikk Sarah tilbake til stedet der hun så Billy Ray sist. Men han var borte. Dagen etter prøvde hun igjen, og fant ham.

Se video nederst i saken.

- Har tatt vare på den for deg
- Jeg spurte ham «Jeg vet ikke om du husker meg, men jeg tror jeg ga deg noe som betyr veldig mye for meg.»

- Han svarte «Var det en ring? Ja, jeg har tatt vare på den for deg», sier Sarah, som fikk ringen sin tilbake av den hjemløse mannen.

Da hadde Harris oppbevart ringen i over 48 timer men han sa at det hadde ikke føltes riktig å selge den.

For å vise sin takknemlighet, satte Sarah og ektemannen en innsamlingsaksjon for sin nye venn.

Donasjoner og lykkeønskninger strømmet inn fra hele verden, og i løpet av en uke har det blitt samlet inn 94.000 dollar, eller over en halv million kroner, fra 3.500 ulike givere.

Etter planen skal kampanjen vare i 90 dager, og alle pengene skal overrekkes Harris på slutten av perioden. Det kan bli mye penger, for historien om den ærlige, hjemløse mannnen har selvfølgelig gått verden rundt.

«Håper dette hjelper.»
Historien har gått rett hjem hos veldig mange. Her er noen av reaksjonene på hjemmesiden til fondet.

«For en hjertevarmende historie om deg som tok vare på Darlings ring. Du er en bra mann og du fortjener alt du får!» skriver «The Bakers» som ga 25 dollar til Billy.

«Håper dette hjelper.» skriver Cynthia Yates, som donerte hele hundre dollar.

«Det gir meg et smil om munnen at vi fortsatt har noen gode, ærlige sjeler i denne verden» skriver norske Cecilie, som har gitt 10 dollar.

«Du får som du fortjener i livet. Billy, dine handlinger, til tross for å ha det vanskelig selv, beviser at det er mye godt i verden. Du er et skinnende eksempel. Varm hilsen fra den andre siden av dammen» skriver Chris og Mel fra England. De ga 20 dollar.

«Billy, jeg har to barn som jeg prøver å gi gode verdier hver dag. Takk for at du er til og vær så snill å forstå at du er et forbilde selv i dine vanskelige tider! Vi beundrer din ærlighet og empati», skriver Jane, Alen, Lewis og Elizabeth Brandman, som ga 18 dollar.

«Jeg er arbeidsledig akkurat nå, men her er litt penger til deg :)» skriver Preston og Nicole fra Alaska

Nå håper Sarah at pengene kan hjelpe Billy Ray til å starte et nytt og bedre liv.

Dette er hjemmesiden til fondet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere