RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjemløse brødre arver milliarder

Foto: PEDRO ARMESTRE (AFP)
Sist oppdatert:
De har bodd i en grotte og livnært seg som skraphandlere.

«Du mottar 1000 kroner fra onkel i Amerika», lød den hyggelige meldingen på et av kortene i brettspillet Monopol. Beskjeden brødrene Peladi i Budapest fikk var enda hyggeligere. De arver en søkkrik bestemor i Tyskland. Sammen med en søster i USA, kan brødrene se fram til sin andel av en formue på rundt 39 milliarder norske kroner, melder nettstedet Ananova.com.

Har levd i fattigdom
Zslot og Geza Peladi kan saktens trenge mer å rutte med. De to har levd et langt liv i fattigdom, bor i en grotte utenfor hovedstaden Budapest og livnærer seg som skraphandlere.

Håper på bedre drag på damene
Da de ble kontaktet av frivillige som jobber blant hjemløse i Ungarn og fortalt at det var noen advokater som gjerne ville snakke med dem, visste de ikke hva de skulle tro. Nå har de fått tid til å tenke på hva som venter dem, og Geza (43) håper rikdommen kanskje kan hjelpe dem på damefronten:

- Vi har bare hatt hverandre, ingen kvinne har villet se på oss som bor i en hule, sier han.

Mistet kontaktet med moren
Brødrene var klar over at moren kom fra en velstående familie, men forholdet til henne var ikke det beste og på et tidspunkt vendte hun dem ryggen for godt. Nå er det altså arven etter bestemor på morssiden som venter brødrene. Ifølge tysk lov har direkte arvinger automatisk krav på sin andel av arven, og her dreier det seg altså om rundt sju milliarder dollar eller 39 milliarder norske kroner.

Reiser til Tyskland
Nå skal brødrene finne dokumentasjon på hvem de er og reise til Tyskland å gjøre krav på arven. Advokatfirmaet som har hånd om arveoppgjøret har ikke villet gå ut med navnet på den avdøde kvinnen, men opplyser at de vet om brødrene og føler seg rimelig sikre på at de er kvinnens barnebarn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere