RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjemmehjelp fyllekjørte på jobb

Nærmest sveiseblind kjørte den berusede hjemmehjelpen fra den ene brukeren til den andre med kommunens tjenestebil.

Nå må 31-åringen i fengsel for den hasardiøse kjøringen mens hun var på jobb.

En halv kasse øl
Kvinnen hadde dagen før vært på fest og drukket en halv kasse pils. Da hun kom på jobb var hun fortsatt beruset, men satte seg likevel inn i Bergen kommunes hjemmehjelp-bil og besøkte mellom minst åtte brukere i løpet av fire timer. På et tidspunkt hadde hun til og med en passasjer med seg i bilen.

Da klokken nærmet seg lunsjtid, var hjemmehjelpen hjemom for å hente noe. I samme slengen tok hun med seg en miniatyrflaske med Drambuie whiskey, som hun styrtet sammen med matpakken. Da hun senere ble tatt på fersken for fyllekjøring, viste de påfølgende blodprøvene at hun hadde minst 1,56 i promille.

- Lav forbrenning
31-åringen tilsto uforbeholdent fyllekjøringen i Bergen tingrett fredag. Samtidig hevdet hun at hun følte seg i fin form da hun startet kjøreturen, og trodde den høye promillen skyldes at hun har lav forbrenning. Hun forklarte at hun var inne i en vanskelig periode i livet. Like før fyllekjøringsepisoden hadde 31-åringen blant annet mistet jobben. I dag er hun ansatt i et vikariat.

Men etter rettens oppfatning var ikke livssituasjonen grunn nok til å gi en betinget dom.

Kvinnen må nå i fengsel i 21 dager, og i tillegg betale en bot på 15.000 kroner. Hun mistet også førerkortet for de neste to årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere