Gå til sidens hovedinnhold

Hjemmehjelp tiltalt for å ha stjålet penger fra eldre

En hjemmehjelp er tiltalt for å ha stjålet store pengesummer og smykker fra eldre kvinner hun stelte for.

Den 31-år gamle kvinnen har siden 2010 drevet et enkeltmannsforetak som leverer helsetjenester. Hun er tiltalt for å ha stjålet fra to kvinner på 91 år og én kvinne på 88 i løpet av 23. og 24. april i fjor, skriver VG.

31-åringen skal ifølge politiet ha stjålet 350.000 kroner fra den ene 91-åringen, samt en gullring med diamanter, to gullkjeder og et gullarmbånd. Hun fortsatte tyveriraidet hos den andre 91-åringen og hos 88-åringen dagen etter.

Fire dager senere ble hjemmehjelpen pågrepet og siktet for tyveriene.

– Vi ser det som alvorlig at man benytter seg av muligheten en slik stilling gir, samtidig som at det er en spesielt sårbar gruppe som er fornærmede her. Straffepåstanden vil legge vekt på at fornærmede har vært i en sårbar posisjon, sier politiadvokat Eindride Kjørri til avisen.

Politiet utelukker ikke at hjemmehjelpen står bak flere tyverier av eldre personer. Sannsynligvis er det flere saker, men politiet mangler nok bevis til å ta ut tiltale, sier politiadvokaten.

31-åringen, som så sent som i januar i fjor fikk et forelegg på 15.000 kroner for tyverier av klær og sminke, har erkjent deler av tiltalen.

Kommentarer til denne saken