Hjemmelaget chutney

Foto: Art of Taste

Chutney er nærmest et krydret syltetøy som serveres til kjøtt. Lær hvordan du lager din egen.

En chutney er tyttebærsyltetøyets og rognebærgeleens eksotiske fetter. Den er både søtere og skarpere i kantene fordi den er kokt med sukker og ulike krydder.

Det er vanlig å servere chutney til orientalsk mat. Du har sikkert fått en krukke med chutney på bordet når du har spist indisk mat, men den er også vanlig i Storbritannia.

Ofte kokes chutney av tomater, mango, rosiner, lime e.l., men vi kan godt koke en chutney av høstens hjemlige råvarer som epler, plommer og rødløk. Den grove eplemosen med ingefær er strengt tatt ingen chutney, men kan serveres som tilbehør til kjøtt og pølser på samme måte som de andre.

Noen oppskrifter:
Lammepølse med rødløkschutney i brød

Plommechutney

Eple- og myntechutney

Grov eplemos med ingefær

Flere oppskrifter fra Art of Taste finner du her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.