RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjemmelaget pasta

Foto: Art of Taste
Lager du pastaen selv, kan den formes etter eget ønske og fylles med mye godt. Her finner du tips og oppskrifter.

Jeg kan ennå kjenne smaken av en fantastisk, hjemmelaget ravioli som jeg spiste på en liten, enkel kafé i St. Paul de Vence. Den var fylt med laks og servert i en lys, lett hvitvinssaus med estragon.

Fordelen med å lage pastaen selv, er at du kan fylle den og forme den akkurat som du vil. Kjevler du deigen tynt, du trenger ikke en pastamaskin for å få til det, kan du lage puter og fylle dem med det du har lyst til. Fyllet kan være fisk med litt urter, en krydret fiskefarse, skalldyr, kjøtt - gjerne en god og enkel kjøttsaus, en soppstuing eller andre grønnsaker.

Gidder du ikke å lage ravioliputer, kan pastaen skjæres i brede remser og serveres ved siden av. Du trenger ikke pastamaskin så sant du ikke vil ha tynne pastabånd. Hvis du vil, kan pastaen skjæres ut i ulike former i stedet. Og gidder du ikke merarbeidet med å lage pastaen selv, er det lov å bruke tørket.

På linkene under finner du oppskrift på fersk pasta, samt et knippe lekre pastaretter.

Fersk pasta

Hummerravioli i sin egen vinaigrette

Hot & spicy pasta med grillet ørret

Kyllingfilet med parmaskinke, parmesan og salvie

Pasta med ingefær og kamskjell

Flere oppskrifter fra Art of Taste finner du her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere