*Nettavisen* Nyheter.

Hjernen lurer tungen

Trodde du at tungen din bestemte hva som var søtt, salt eller surt? Glem det, du har bestemt deg når du ser det du skal spise.

23.02.06 13:19

(Side2:) Det er nok mange foreldre som har argumentert overfor sine barn med at man ikke vet om man liker noe før man har smakt det. En ny undersøkelse viser at det argumentet ikke er særlig godt.

Undersøkelsen viser nemlig at hjernen allerede har bestemt seg for hva en ting smaker før det puttes i munnen. Kun ved ekstreme utslag, når man får noe som er svært forskjellig fra det man forventet, vil man ombestemme seg på smaken.

Hjernen forventer
Et team med vitenskapsmenn ved University of Wisconsin-Madison har publisert en artikkel om fenomenet i det respekterte magasinet Brain, Behavior and Immunity.

- Hjernen har store forventninger, og har på mange måter allerede bestemt seg, sier professor i psykologi og psykiatri Jack B. Nitschke.

Det er sannsynligvis gode nyheter for kokker som lager lekre, delikate retter, og dårlig nytt for svigermor som hadde tenkt å servere lungemos neste gang du kom på besøk. I tillegg: Du hadde rett som barn, og barn har rett nå - du liker det ikke hvis du ikke tror du liker det.

Skulle du ønske å finne mange lekre oppskrifter, bør du ta turen til artoftaste.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.