RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjernetrim – den nye fremtidsindustrien

Sist oppdatert:
Ser hjernetrim som potensiell gullgruve

(Spillmagasinet): De første spillene med fokus på din hjernes vel og ve begynte å oppta hylleplass i spillbutikker for tre år siden. Siden den gang er det flere enn spillbransjen som har fått øynene opp for mulighetene til å tjene penger på hjernetrim.

Reuters melder at hjernetrening i form av spill-liknende øvelser nå blir sett som en ny og alternativ måte for å behandle og stimulere hjernen.

Behandling av hyperaktivitet er ett av områdene hvor den alternative tilnærmingen har vist seg effektiv. En mor forteller at hennes sønn viste rask fremgang i konsentrasjon og hukommelse etter å ha brukt en time daglig på et dataprogram utviklet for å stimulere delene av hjernen som er ansvarlig for korttidshukommelse.

I USA er det sterk vekst i det gryende markedet for hjernestimulerende produkter som «Dr. Kawashima's Brain Training: How Old Is Your Brain?» til DS og forskningsbaserte programmer med hjerneøvelser. Omsetningen er mer enn doblet mellom 2005 og 2007.

I takt med at baby-boom-generasjonen gradvis nærmer seg pensjonsalder, har interessen for nye måter å forebygge og behandle demens dessuten økt betraktelig. Etterspørselen etter produkter for hjernestimuli er derfor ventet å øke ytterligere i håp om at en ny tilnærming til aldersrelaterte sykdommer som Alzheimers vil gi resultater.

Den nye industrien er imidlertid så ung at det er vanskelig å forutse hvorvidt det er spillaktører som Nintendo med «Dr. Kawashima's Brain Training: How Old Is Your Brain?», «The Professor's Brain Trainer: Memory», «Big Brain Academy» og liknende, eller aktører med bakgrunn i forskning og helse som vil slå best an i lengden.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere