RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjernetrim for regnversdager

Sist oppdatert:
«Puzzle League DS» er artig nok, men når ikke helt opp til hjernetrimtoppen.

(Spillmagasinet): Jeg elsker hjernetrimspill såpass mye at jeg strengt talt burde holde meg unna dem. Riktignok skal det noe til før jeg forelsker meg fullstendig i et slikt spill, men når det først skjer, bruker jeg hvert eneste ledige minutt på det.

«Tetris DS», «Zoo Keeper», «Lumines» og ikke minst «Picross DS» er bare noen av spillene som har holdt meg inne på fredagskvelder, og sørget for et par busstopp for langt.

Klosser, alltid er det klosser

«Puzzle League DS» er det foreløpig nyeste hjernetrimspillet til maskinen, og går ut på at du skal hindre en mengde klosser i å nå toppen av et spillbrett.

Maskinen fyller hele tiden på med nye klosser i bunn, og for å fjerne klossene må du plassere minst tre like klosser over, under eller ved siden av hverandre.

Du kan bare flytte klossene sidelengs, og etterhvert som vanskelighetsgraden stiger må du tenke nøye gjennom hva du gjør. Det å fjerne klossene på en effektiv måte er alt annet enn lett.

Mange moduser

I tillegg til den vanlige «Se hvor mange poeng du kan samle før du dør»-modusen, kan du blant annet bryne deg på oppgaver hvor du skal tømme brettet med et begrenset antall trekk, eller få de mange kolonnene til å bli lavere enn en viss grense.

«Puzzle League DS» byr også på en omfattende flerspillerdel, du kan spille med folk lokalt eller over nettet. Spillet støtter i tillegg «Single-Card Play», det vil si at du kan dele en flerspillerversjon med andre.

Når ikke helt opp

Etter et par minutter var jeg sikker på at «Puzzle League DS» skulle bli min nye hjernetrimfavroitt, jeg storkoste meg der jeg fjernet kloss etter kloss.

Dessverre dukket det kjapt opp et par problemer som alene er skyld i at spillet ikke får bli med i det gode selskap.

Problem nummer en er at det er altfor vanskelig å utføre store kombinasjoner, for å få til disse må brettet være såpass fullt at jeg synes det blir for vanskelig å holde oversikten. Ofte satt jeg bare og flyttet på tilfeldige klosser og håpet på det beste.

Ingen struktur

Det andre problemet er at «Puzzle League DS» ikke har en overordnet struktur, og du blir ikke belønnet hvis du for eksempel gjør noe spesielt bra.

Jeg kunne godt tenkt meg noen småspill eller lignende, som i «Picross DS». På grunn av dette ble «Puzzle League DS» noe jeg spilte når jeg ikke hadde noe bedre å ta meg til, istedenfor noe jeg hadde lyst til å spille.

Likevel artig

Likevel hadde jeg det gøy med «Puzzle League DS», det å klare en heftig kombinasjon, sette en ny rekord, eller knuse en fremmed over nettet er like artig som alltid.

Hvis du er lei «Tetris DS», «Picross DS», «Meteos» og «Zoo Keeper», er dette vel verdt en titt.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere