Gå til sidens hovedinnhold

- Hjernevasker barn på islamskole

Kidnapper barn, lenker dem fast og hjernevasker dem til å begå terror.

En terrorgruppe i Somalia går stadig nye veier for å ramme regjeringsstyrkene i brutale terroraksjoner. Nylig gjennomførte Den afrikanske union en aksjon mot en islamsk skole i provinsen Waxar Ade nord for hovedstaden Mogadishu i Somalia.

Den afrikanske union, som har fredsbevarende styrker i landet, hadde fått tips om at skolen ble brukt som et rekrutteringssted for militante grupper.

Lenket fast
Aksjonen avdekket at barn helt ned i syvårsalderen var lenket fast i sengene sine på skolen. Barna skal ha blitt hjernevasket og trent opp til å gjennomføre selvmordsaksjoner, melder Daily Mail.

Elevene på skolen ble undervist av medlemmer i terrororganisasjonen Al Shabaab, som har sterke bånd til Al-Qaida.

Lærerne på skolen hevder at barna var lenket fast fordi de skulket skolen, skriver avisen. De fleste av barnas foreldre skal ikke ha vært kjent med at barna befant seg på skolen.

Rundt 200 mennesker skal ha blitt arrestert i forbindelse med aksjonen.

- Begynt med slaveri
Den afrikanske union har frigjort flere bilder av barna som bodde på skolen.

- Bildene tyder på at Al Shabaab har begynt med slaveri for å produsere en ny generasjon med barnesoldater og selvmordsbombere, sier Neil Doyle, som har skrevet flere bøker om internasjonal terror, til Sunday Mirror.

De somaliske regjeringsstyrkene har den siste tiden klart å jage bort Al Shabaab fra flere områder i det borgerkrigsherjede Somalia.

- En ny trend
Doyle sier at det er en ny trend at terrororganisasjonen benytter seg av barn i sine terroraksjoner.

- De går i fotsporene til andre militante grupper som benytter seg av barn, dessverre, som det afghanske Taliban – som regelmessig forgifter skolejenter og skyter lærere, sier Doyle.

Regjeringsstyrkene og styrker fra Den afrikanske union har den siste tiden skjerpet sikkerheten i Somalia i forkant av presidentvalget 20. august. Planen består også i å rykke inn i landets nest største by Kismayu, hvor Al Shabaab har et sterkt fotfeste.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken