Hjort og jordskjelv

Hvis du tør å spille golf på den sannsynlige stripen for det neste store jordskjelvet i San Francisco, kan du glede deg til en runde hvor det er en utfordring å unngå å treffe hjortene.

06.02.06 14:41

Langs highway 280, på høydedraget noen få kilometer fra flyplassen, ligger Crystal Springs Golf Course. For de geologisk interesserte kan det være en tilleggsopplysning at banen ligger midt på San Andreas-forkastningen. Og det har den gjort i 80-år, så statistisk bør det være trygt å spille på banen...

Meget bra bane

Det mest spektakulære med banen er likevel hjortene som beiter og en flott utsikt mot byens drikkevannsreservoir fra 1888. For sikkerhets skyld er det også bygget et lite bryllupskapell på det flotteste utkikkspunktet, så her må man passe utslagene.

Banen bærer preg av å være mye spillt, men banemannskapene har gjort en god jobb med utslagssteder, fairwayer og greener. Sånn sett konkurrerer Crystal Springs med de beste norske banene midt på sommeren når det gjelder standard.

For 280 kroner per runde gjør man et røverkjøp i forhold til vanlig prisstandard i Norge - for ikke å snakke om de blodige prisene som avkreves i Spania.

Ukompliserte hull

Hull en er et par fire-hull på 340 meter, med greenen skjult bak en høy trerekke på venstre side. Med to brukbare slag bør de fleste noenlunde habile spillere være i nærheten eller på greenen. Det samme kan sies om det 20 meter lengre hull 2, som også er par fire.

Så følger et greit par tre-hull og et kort par fem hull (430 meter). Starten er altså sympatisk, så banen har en design som vil gi de aller fleste en grei start. De helt store katastrofene bør man ha unngått fra starten av.

Bakker og trær

Crystal Springs preges av bakker og trær. Og etterhvert blir utfordringene verre.

HTML EMBED

Hull nummer fjorten er typisk: Hullet er 370 meter, nedoverbakke, med en smal fairway dekket av trær på begge sider. Her må du ut med et presist utspill, for deretter å spille innspillet over en ravine og inn på en green som er beskyttet av to bunkere i forkant.

Deretter følger et hull hvor man kan drive greenen (240 meter). Den «eneste» betingelsen er at du kan drive spikrakt, og at du kan takle å drive over vann. De fornuftige legger opp. Men hvor mange fornuftige er det som spiller golf?

God start på oppholdet

TV 2 Nettavisens testteam dro rett til banen etter ankomst på San Francisco International (her er kart ). Det kan anbefales, ikke minst fordi en utmattende golfrunde er perfekt for å riste jetlag-en ut av kroppen.

Crystal Springs har gode treningsmuligheter, et greit nok klubbhus med garderobe og en spartansk pro shop. På plussiden teller vi en meget god baneguide og brukbar merking av avstander.

Alt i alt får Crystal Springs mer enn godkjent i vår karakterbok.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.