Gå til sidens hovedinnhold

Hobbiter på andre oppdrag

"Ringenes Herre"-feberen begynner såvidt å merkes. Den siste traileren er ute, men denne høsten kan du se hobbitene i andre filmer og fasonger på kino. Se traileren på web-TV.

17. desember trår Elijah Wood, Sean Astin, Dominic Monaghan og Billy Boyd rundt på sine hårete store hobbitføtter for siste gang. Elijah Wood fyller 23 år i januar, han var 18 da han flyttet til Wellington for å bli Frodo.

Wood i storfilm

Foruten Sean Astin i USA, var han den eneste av skuespillerne med en viss internasjonal stjernestatus som en av de mest spennende barneskuespillerne i amerikansk film.

Som voksen er Wood blitt kjent for å bli tiltrukket av litt særere, smalere filmer. Til våren blir han å se i "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" mot Jim Carrey og Kate Winslet. Men allerede 28. november dukker han opp i en såkalt cameo i "Spy Kids - 3D" 28. november.

Regissør-hobbit

Sean Astin, som spiller den trofaste hobbitgartner Sam i filmen, er kjent i USA. Ikke bare er han sønn av skuespilleren Patty Duke - han spilte også i den erkeamerikanske "Rudy". Ved siden av er han også en meget brukt regissør og har blant annet regissert flere TV-serieepisoder av blant annet "Angel".

Teater-hobbit

Skotske Billy Boyd som spiller Pippin var godt kjent for skottene fra teaterscenen da Peter Jackson plukket ham opp som den naive Pippin. 35-åringen blir å se i en ganske annen rolle som styrmann Barrett Bonden en av vinterens store filmer "Master and Commander" mot Russell Crowe.

Men Boyd har passet seg for å bli "for Hollywood" og gikk i sommer tilbake til teaterscenen.

Detektiv-hobbit

Dominic Monaghan er den av hobbitene som har vist seg minst i løpet av de tre årene "Ringenes Herre"-filmene har vært ute. I Storbritannia var han mest kjent som løpegutten til Patricia Routledge i detektimeserien "Hetty Waindrop".

Etter først å ha bodd lenge i Hollywood og vært i uttallige møter, flyttet han tilbake til Storbritannia i høst der han på kort tid har gjort to filmer kalt "Spiv" og "The Purifiers".

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter