*Nettavisen* Nyheter.

Hoftun styrker trenerteamet

Erik Hoftun går inn i trenerteamet til Rosenborg frem til sommeren samtidig som han fungerer som sportslig leder.

38-åringen har hatt nok å gjøre siden han kom tilbake til RBK før jul. I Knut Torbjørn Eggens sykefravær har han som fungerende sportslig leder vært med på å hente både hovedtrener , ny keeper, og en kantspiller til Lerkendal. Nå går han også inn på trenersiden.

- Fornuftig løsning

- Det mest fornuftige er å ha en intern løsning. Det er snakk om en fem måneders lang periode frem til Erik Hamrén er på plass, og det er vanskelig å finne en utenfra for en så kort periode, sier Hoftun til RBK.no.

- Trener og sportslig leder blir jo en slags dobbeltrolle - hvordan ser du på det? - Det blir helt klart en del utfordringer, men jeg tror det kommer til å gå bra. Alle er innstilt på det, og vi har pratet om det oss i mellom.

Henriksen sjef

Trond Henriksen er og blir sjef i temaet, og er fornøyd med at trenerkabalen er på plass.

- Det viktigste for meg er å ha dyktige folk rundt meg, som samtalepartnere og til planlegging. Jeg vil få god hjelp til treningsarbeidet fra Erik og også Trond Nordsteien, forklarer hovedtrener Henriksen til RBK.no.

Spillerutvikler Trond Nordsteien vil trekkes tettere inn mot laget, og dele mange av assistentoppgavene med Hoftun. Også i rollen som sportslig leder får Hoftun hjelp.

- Jeg vil fordele oppgavene på det området med Rune Bratseth, men det blir for eksempel jeg som tar meg av media, sier Hoftun.

Les hele artikkelen på rbk.no her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.