Høie: Forvirring om fosterreduksjon de rødgrønnes skyld

Oslo (NTB): Verken Jonas Gahr Støre (Ap) eller de andre rødgrønne helseministrene svarte da legene spurte om abort av ett eller flere fostre ved tvilling- og trillinggraviditeter var lov.

- Det er den rødgrønne regjeringens skyld at dette ikke er avklart tidligere, sier helseminister Bent Høie (H) nå.

I dag, fire år etter at leger ba Helsedirektoratet om en avklaring, hersker det fortsatt full forvirring i sykehusnorge om såkalt fosterreduksjon er tillatt i lovverket, ifølge NRK. Tidligere helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier han ikke så på saken som en hastesak, og at han ville avklart saken tidligere om han hadde kjent til den angivelige forvirringen i løpet av det ene året han satt som helseminister.

- Jeg oppfattet ikke at det var stor forvirring, ettersom det grunnleggende spørsmålet allerede var grundig avklart gjennom abortloven, nemlig at det er kvinnen som bestemmer om hun ønsker et svangerskapsavbrudd, sier Støre til NRK.

Støre sier han «trodde det var en bred oppfatning på sykehusene om at man fulgte de klare retningslinjene som er satt i abortloven.»

Helseminister Høie vil nå be Helsedirektoratet kalle inn representanter for de ulike fagmiljøene for å finne ut hvordan slike saker best kan løses. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag