Gå til sidens hovedinnhold

Høie vil ikke lage instruks mot nattransport av syke eldre fra sykehus

Bent Høie sier det ikke er nødvendig med detaljerte instrukser i nattransport-saken, en uke etter at han beordret stans. Samtidig har praksisen fortsatt.

«Jeg forventer i første omgang at sykehusene slutter med nattransporter uten at det er nødvendig med detaljerte instrukser fra toppen. Dette er en del av ansvaret helseforetakene har med å gi pasientene et godt tilbud og praksisen er i strid med deres egne retningslinjer», skriver helseministeren i en epost til VG.

Men nattransporten av syke eldre fra norske sykehus har fortsatt, til tross for Høies krav om stans. Det bekrefter foretakstillitsvalgt for Fagforbundet Marius Bjørndalen ved Sykehuset Østfold.

– Jeg er kjent med at flere av våre medlemmer har kjørt hjemkjøring etter at Høie beordret stopp. Det er ingenting som tyder på endret praksis, sier han.

I 2018 ble det kjørt minst 1.546 turer med eldre over 74 år ut av sykehusene mellom klokken 22.00 og 7.00, meldte VG forrige uke. Etter avsløringen beordret Høie full stans i praksisen.

– Det at han ikke har tenkt å foreta seg noe utover å gi et intervju til VG, tenker jeg er helt sjokkerende, sier Aps helsepolitiker Ingvild Kjerkol.

Les også

Høie krever full stans av nattransport av syke eldre fra norske sykehus

Kommentarer til denne saken