Høiness i ny kamp om arven på 100 millioner

NY RUNDE I RETTEN: Advokat Mona Høiness må nok en gang i  retten i striden om millionarven hun fikk av avdøde Synnøve Anker Urdahl.

NY RUNDE I RETTEN: Advokat Mona Høiness må nok en gang i  retten i striden om millionarven hun fikk av avdøde Synnøve Anker Urdahl.

Mandag starter ankesaken om en arv på 100 millioner kroner som tilfalt den profilerte advokaten Mona Høiness.

Slektningene etter avdøde Synnøve Anker Urdahl vil ha testamentet kjent ugyldig.

Slektningene tapte klart da Oslo byfogdembete avsa dom i saken for halvannet år siden. Slektningene mener at Høiness misbrukte tilliten til en betydelig mentalt svekket kvinne, skriver Dagbladet.

Avviser påstandene

Mona Høiness' advokat, Mette Yvonne Larsen, avviser kontant påstandene og viser i et brev til retten at Synnøve Alver Urdahl i et brev til et av testamentvitnene noen måneder før hun døde i 2011 skrev at «slektningene er bare ute etter pengene mine».

Mona Høiness skrev selv teksten i testamentet etter muntlig formidling fra de to testamentvitnene Stein Bendixen og Sidsel Ramstad, ikke fra avdøde fru Urdahl selv. Byfogden mente i sin dom at dette ikke er noe hinder for at en kommende arving kan gi praktisk bistand ved testamentopprettelse.

Høiness har hatt en rolle som både venninne, samboer og hjelpeverge for den aldrende kvinnen, slik at saken handler om viktige arverettslige prinsipper.

Vant i tingretten

Etter at Høiness vant på alle punkter i Oslo tingrett i september 2012 og fikk beholde hele arven etter det avdøde ekteparet Per Urdahl og Synnøve Alver Urdahl, sa hun til NTB at hun i praksis hadde vært nærmeste pårørende i nærmere 20 år.

Det var åtte nieser og nevøer som gikk til sak mot Høiness fordi de mente testamentet som gjør Høiness til enearving, er ugyldig.

Per Urdahl døde i 2002, enken levde til 2011, den siste tiden på sykehjem etter en fallulykke. I den opprinnelige stevningen hevdet Urdahls slektninger at Synnøve Anker Urdahl var dement da hun skrev testamentet som gjør Mona Høiness til enearving. Dette ble altså avvist av tingretten.

Borgarting lagmannsrett har satt av én uke til bevis- og vitneførsel. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag