Gå til sidens hovedinnhold

- Høiness var besatt og ville ikke slippe oss inn

Synnøves fetter mener det avdøde ekteparet likte Mona Høiness, men hevder de aldri så på henne som en datter i huset.

OSLO TINGHUS (Nettavisen): Synnøves fetter Ivar Alver (81), mest kjent som realitydeltaker fra TV-programmet Eldrebølgen, inntok i morgentimene vitneboksen for å forklare seg i den bitre arvestriden mellom Mona Høiness og Urdahl-slektningene.

Mona Høiness arvet en formue som inneholdt verdier på rundt 100 millioner i fjor, blant annet en stor villa på Frogner i Oslo. Årsaken er at avdøde Synnøve Alver Urdahl gjorde om sitt testamente 2007, slik at Høiness ble enearving.

- På ingen måte en datter
Slektningene til det avdøde ekteparet har krevd dom for at testamentet til enken som døde i 2007 er ugyldig.

Alver fortalte at han oppfattet at ekteparet Per Urdahl og Synnøve Urdahl likte Mona som person, men mente at de på ingen måte så på henne som en datter, slik Høiness selv har fortalt.

- Jeg har kjent Synnøve hele livet og vi snakket sammen om de mest intime ting. Synnøve var en klok reflektert og vakker kvinne. Per var en traust og sterk bondeættet sønn fra Troms. Han var både hyggelig og allsidig, fortalte den avdødes fetter.

- Ingen julefeiring med Høiness
Alver kjenner ikke slektningene som saksøker Høiness, men fortalte at han aldri kan huske at det skal ha vært interne stridigheter blant slektninger på noen av sidene i familien.

- Per snakket alltid varmt om sine slektninger i Sogn og Synnøve var opptatt av sine slektninger i Nord.

På spørsmål fra slektningenes advokat, Fred A .Gade om han visste hvordan ekteparet feiret jul, svarte Alver:

- Nei, det vet jeg ikke så mye om. De hadde vel sine venner og omgangskrets. Men jeg hørte aldri om noen julefeiring med Høiness, noe jeg tror jeg ville hørt om, sa Alver.

Spurte aldri om arven
Alver fortalte at han første gang hørte om Høiness ti år før Per Urdahl døde. Han fortalte videre at han traff Mona Høiness mange ganger hjemme hos Synnøve.

- De så på Mona som en venn, men slett ikke som en datter i huset, slik hun hevder. En god venn. Det var det hun var, sa Alver.

På spørsmål om fra Gade om Ivar Alver visste noe om testamentet til sin kusine svarte han:

- Nei jeg spurte verken Per eller Synnøve om arv, fordi jeg syns det er uhøflig å snakke om. Jeg spurte Mona om arven en gang og fikk da beskjed om at alt var i orden. Per har ordnet alt, var svaret Mona ga meg.

- Mone slapp oss ikke inn
På spørsmål om Synnøves helsetilstand, mente fetteren at hun åpenbart ble dårligere de siste årene før hun døde.

- Hun ble stadig dårligere og klarte ikke å huske sine egne venner. I 2006 var hun helt utenfor. Hun klarte ikke engang å huske navnet på sin ungdomskjæreste, noe jeg ble svært overrasket over, sa Alver.

Fetteren forteller at han i 2007 merket at sin kusine forandret seg betraktelig.

- I 2007 var hun helt utenfor og husket meg ikke ved flere anledninger.

- Jeg oppsøkte Synnøve i Eckersbergs gate med blomster flere ganger, men Mona slapp meg ikke inn. Jeg fikk unnskyldninger som at Synnøve ikke hadde frisert seg og derfor ikke kunne ta meg imot. Det var helt uvirkelig og jeg skjønner fortsatt ikke hvorfor. Dette opplevde jeg i 2007, 2008 og 2009. Hun virket besatt og ville ikke slippe oss inn, fortalte Alver.

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør på Cyber Monday