RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hoist glapp for Aktiv Kapital(Ny)

Sist oppdatert:
Hovedaksjonæren Hoist Interessenter i inkassoselskapet Hoist International har vunnet den potensielle budkrigen på selskapet allerede før den har kommet i gang
Nytt: Aktiv og Cargill dropper videre bud

I går ble det ifølge di.se klart at Hoist Interessenter velger å fullføre sitt bud på 21 svenske kroner pr. Hoist-aksje selv om de ikke når målet om 90 prosent av stemmene.

Omkring 10 prosent av aksjonærene i Hoist skal ha godtatt budet fra Hoist Interessenter, som består av de to gründerne samt Deutsche Bank. Dermed kontrollerer hovedaksjonærene 51 prosent av kapitalen og stemmene i Hoist.

Aktiv Kapital og partner Cargill sa tidligere denne uken at de har startet en due dilligence med tanke på et mulig bud på Hoist. Det er Hoists posisjon i det tyske markedet som interesserer Aktiv. Nå gir de imidlertid opp forsøkene på å kjøpe Hoist.

- Ettersom Aktiv Kapital oog Cargill ikke kommer til å kunne få majoritet av aksjene i Hoist, og ettersom due dilligence har blitt avbrutt etter diskusjoner med styret, har Aktiv Kapital og Cargill besluttet å ikke fullføre et mulig bud på Hoist som presentert den 23. desember, melder selskapene i en pressemelding torsdag.

Hovedaksjonærene sier ifølge di.se at de ikke planlegger å selge aksjer til konkurrenter, og med sine 51 prosent sitter de i en sterk posisjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere