RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Børge Sandnes/FrP Media)

Hoksrud: - Høyere fartsgrenser vil spare liv

Sist oppdatert:
Bård Hoksrud (Frp) mener høyere fartsgrenser vil bedre sikkerheten på veiene. Uttalelsene vekker sterke reaksjoner i Arbeiderpartiet.

- Fartsgrensene bør opp, sier Bård Hoksrud (Frp), og mener dette vil gi nordmenn økt respekt for fart på norske veier.

Arbeiderpartiets transportpolitiske talsmann, Gorm Kjernli, mener det er en dårlig idé å sette opp fartsgrensene for å redde liv, melder NRK.

- Dette viser at Frp ikke tar trafikksikkerhet på alvor. Vi vet at det er en klar sammenheng mellom høy fart og dødelig utfall i trafikkulykker. Hvis vi vil ha ned dødstallene på norske veier må vi heller sørge for at veiene blir sikrere, sier han.

Til BA sier leder for Trafikksikkerhetsseksjonen i Statens Vegvesen region vest, Svein Ringen, at høyere fart utvilsomt vil medføre flere ulykker.

- Er det noe vi vet, så er det sammenhengen mellom fart og ulykker, for ikke å snakke om skadeomfanget av disse. Det har vært dokumentert gjennom forskning, sier Ringen.

Han kan si seg enig i at noen strekninger kan har litt lave grenser, men vil ikke råde til en generell økning i fartsgrensene.

- Respekt for fart er én ting, men en vet allerede at det i et generelt perspektiv vil bli flere ulykker dersom en øker farten, sier han.

IKKE TILFELDIG
Ringen opplyser også om at det er grunner til at grensene er hvor de er.

- Vi vet mye om sammenhengene med fart, spesielt i forhold til hvor grensene for kroppens tåleevne er. For eksempel er det ved 70 km i timen stor sjanse for at en overlever en møteulykke, mens det i 80 er mye farligere. Det er derfor vi setter ned til 70 nå; det er ikke tilfeldig, men medisinsk, forklarer seksjonslederen.

Vil høyere fartsgrenser redusere antall trafikkulykker? Si din mening i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere