Gå til sidens hovedinnhold

Hoksrud trekker seg fra alle tillitsverv

- Jeg beklager sterkt det jeg gjorde, og det skulle selvsagt aldri ha skjedd.

Det skriver Bård Hoksrud i en pressemelding torsdag formiddag. Videre heter det:

- Jeg har også sterkt beklaget overfor familien og vennene mine som er skuffet over det jeg har gjort. Det er nå viktig for meg å bruke den nærmeste tiden sammen med min familie. Jeg ber om forståelse for dette.

- Jeg ønsker selvsagt at partiet skal bli minst mulig skadelidende for noe usedvanlig dumt jeg gjorde på min fritid. Jeg er nå også kjent med at politiet ønsker å opprette en sak, og trekker meg derfor umiddelbart fra alle mine tillitsverv i både gruppen og partiet.

Hoksrud var på tur til Riga i Latvia med tre Fpu-politikere onsdag til søndag forrige uke da han besøkte et bordell i byen. TV 2 Nyhetene hadde fått tips om at Hoksrud kanskje ville bryte loven i Riga. TV-kanalen oppsøkte bordellet og filmet Hoksrud på vei ut av stedet.

Deretter tok TV 2 kontakt med den prostituerte, og viste henne et bilde av Hoksrud. Hun innrømmer at hun hadde sex med stortingsrepresentanten. Hoksrud tilstår overfor TV2 at han har kjøpt sex av kvinnen for 1600 kroner.

- Jeg er valgt inn på Stortinget for Telemark, og har i seks år nå forsøkt å gjøre en best mulig jobb som ombudsmann. Det håper jeg å kunne fortsette med. Jeg har gjort en skikkelig «blemme», som jeg nå må betale prisen for. Jeg har samtidig fått en skikkelig lærepenge. Men forhåpentligvis vil jeg komme meg igjennom dette både privat og i mitt videre virke som politiker, avslutter Hoksrud.

Kommentarer til denne saken