RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hoksrud vil ha høyere fartsgrenser for å spare liv

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Bård Hoksrud (Frp) mener høyere fartsgrenser vil bedre sikkerheten på veiene. Uttalelsene vekker sterke reaksjoner i Arbeiderpartiet.

- Fartsgrensene bør opp, sier Bård Hoksrud (Frp) til NTB. Han mener dette vil gi nordmenn økt respekt for fart på norske veier.

Hoksrud viser til Danmark og andre europeiske land, der fartsgrensen er satt opp, og ulykkestallene har gått ned.

- I Norge er store deler av veinettet bygget for å kunne tåle en langt høyere fartsgrense enn den vi har i dag. Det er når folk føler det ikke er samsvar mellom fartsgrensen og veiestandard at det i mange tilfeller oppstår farlige situasjoner. Derfor tror jeg folk vil kjøre mer aktsomt med høyere fartsgrense, og at vi vil få færre ulykker, sier han.

Arbeiderpartiets transportpolitiske talsmann, Gorm Kjernli, mener det er en dårlig idé å sette opp fartsgrensene for å redde liv, melder NRK.

- Dette viser at Frp ikke tar trafikksikkerhet på alvor. Vi vet at det er en klar sammenheng mellom høy fart og dødelig utfall i trafikkulykker. Hvis vi vil ha ned dødstallene på norske veier må vi heller sørge for at veiene blir sikrere, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere