RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hold kjeft og sjarmer damene

Sist oppdatert:
Forskere har kommet frem til hva som funker best når man ønsker å virke tiltrekkende ovenfor en kvinne.

Forskere ved Massachusetts Institute of Technology har studert samtaler mellom menn og kvinner under såkalt speeddating. Dette er sjekkearrangementer der menn og kvinner får møte flere potensielle partnere i løpet av kort tid, skriver United Press International.

Forskernes sjekketips
Forskerne kom frem til at de mennene som sa minst mulig selv og heller brukte tiden til å lytte til hva kvinnene sa, ble best likt og hadde størst sjanse til å bli invitert ut på en ny date.

Denne trenden var så tydelig at forskerne til slutt kunne forutse hvilke samtaler som senere ville lede til et forhold mellom to forsøkspersoner.

Ifølge forskerne får du ekstra poeng om du bryter inn i samtalen med et «OK» eller et «ja» med jevne mellomrom, slik at de forstår at du følger med på hva de sier.

Varier tonelaget
Et annet sjekketriks fra forskerne er å snakke med varierende tonelag.

- Å snakke med ensformig stemme til en kvinne er som å stå med armene i kryss. Det stenger kvinnen ute, sier psykolog Sandy Pentland som leder forskningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere