RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hold orden på MP3-filene dine

Sist oppdatert:
Har du rot i musikkfilene dine? Gratisprogrammet Musicbrainz Tagger hjelper deg som ikke har full oversikt over MP3'ene dine.

Musicbrainz Tagger bruker såkalte akustiske fingeravtrykk for å identifisere de enkelte sporene i musikksamlingen din, for så å skrive forståelige og nøyaktige metadata som artistnavn og hvilken CD sangen er hentet fra til musikksporene dine.

Nettstedet Musicbrainz er en åpen musikk-metadatabase, eller på godt norsk en side som innholder informasjon om digitalisert musikk. I likhet med andre åpne musikkdatabaser samler Musicbrainz inn informasjon fra CDer og sine medlemmer, men nettstedet kan et par ting konkurrentene ikke har tak på.

Musicbrainz kan nemlig identifisere et musikkstykke uansett hvilket format og oppløsning som brukes, og kan i tillegg til MP3 også brukes til filer i Ogg/Vorbis og wave-formatene.

Musicbrainz Tagger ser gjennom musikkfilene dine, og lager hver enkelt fils akustiske avtrykk. Deretter slår programmet opp i Musicbrainz Online-database, og hvis det finner en match kan Musicbrainz Tagger både endre tittelen på filen din, og den informasjonen som ligger i selve filen.

På den måten kan du til en hver tid ha oversikt over hvilke sanger du har lastet ned fra nettet, eller kopiert fra CD.

Musicbrainz Tagger kan lastes ned fra Musicbrainz nettside.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere