RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Holder alle borgerlige dører åpne

Foto: Falch, Knut (SCANPIX)
– Velgerne skal få bestemme, sier Erna Solberg.

Høyre-leder Erna Solberg ville ikke si hvilken borgerlig regjering som er mest sannsynlig etter høstens valg, da hun møtte pressen torsdag.

Tirsdag utropte statsminister Jens Stoltenberg en regjering av Høyre og Fremskrittspartiet som det mest sannsynlige alternativet ved høstens valg, og dagen etter sa Frp-leder Siv Jensen seg enig med Stoltenberg.

Flere muligheter
Men Høyre-lederen vil holde flere dører åpne. Hun vil ikke si hvilket borgerlig regjeringsalternativ som er mest realistisk. Solberg vil ikke stenge verken for Frp på den ene siden, eller KrF og Venstre på den andre.

– Vi kan alle drodle om alternativene, men her er det flere muligheter, sier Erna Solberg. Hennes ønskedrøm er en regjering av alle de fire borgerlige partiene, men hun respekterer Venstres og KrFs nei til en slik regjering.

– Høyre er det eneste partiet som vil samarbeide med alle de andre borgerlige partiene. Så er det opp til velgerne å avgjøre hva som er mest sannsynlig, sier Solberg. – Velgerne skal få bestemme, presiserer hun.

Politikken avgjør
Høyre-nestleder Jan Tore Sanner sier at det avgjørende for Høyre er å få mest mulig gjennomslag for partiets politikk.

– Vi har ikke tålmodighet til å vente til 2013, sier Sanner.

Erna Solberg innrømmer at det ikke er hipp som happ om det blir en regjering av Høyre og Frp eller en regjering av Høyre, KrF og Venstre.

– Det vil være et litt ulikt tyngdepunkt og det vil være steg i forskjellig retning, sier hun.

– Men hva er best av de to alternativene?

– Det vil være tullete og dumt å svare på det, skyter den andre nestlederen, Erling Lae, inn. Han begrunner det med at alle grunnleggende vedtak må gjøres med støtte fra alle de borgerlige partiene.

– Ellers blir ikke regjeringen sittende lenge, sier Lae.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere