Ungarsk politi har satt i gang full etterforskning etter at den norske kvinnen ble funnet død på ungdomsherberget City Hostel Flora i Harsfagaten i det 7. distrikt i Budapest søndag ettermiddag.

Det var en ansatt på herberget som fant henne.

- Jeg kan bekrefte at vi etterforsker saken som en drapssak. Utover det kan jeg ikke kommentere saken av hensyn til etterforskningen, sier talsmann for presseenheten ved politiet i Budapest til Nettavisen.

Har du informasjon om saken? Send gjerne en e-post til vaktsjef@nettavisen.no

- Går ikke ut med navn
Den 21 år gamle kvinnen kom fra Oslo, og hennes pårørende er blitt varslet, opplyser politiet.

- Vi har opprettet en kontakt med mor og far, så de føler seg ivaretatt herfra, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Rohde sier de foreløpig ikke kan gå ut med navnet til den avdøde kvinnen.

- Vi tok direkte kontakt med ungarsk politi når det gjelder identiteten, og de anmodet norsk politi å ikke gå ut med navn og bilde nå, av etterforskningsmessige grunner. Da går vi selvfølgelig ikke ut med det per nå, sier hun.

Men ungarsk politi har bekreftet i en pressemelding at kvinnen er en student i Budapest.

- De skriver at det er snakk om en norsk student, men vi velger likevel å forholde oss til offisielle uttalelser fra Utenriksdepartementet, sier president i studentorganisasjonen ANSA, Kristoffer Moldekleiv, til Nettavisen.

Samling i Budapest
- Men det jeg kan fortelle er at en studentprest fra Sjømannskirken reiser ned til Budapest i morgen. Det vil bli avholdt en samling i morgen kveld eller ettermiddag for dem som skulle ha behov for det, sier han.

- Det blir i hovedsak en samling for pårørende eller norske studenter som trenger oppfølgning, så dette er et samarbeid fra Sjømannskirken og ANSA, og vi har vært i kontakt med ambassaden i Budapest og UD, sier Moldekleiv.

Les også: Oslokvinne (21) funnet død

- Har tilbudt norsk hjelp
Oslo-politet har også tilbudt ungarsk politi å bistå i etterforskningen.

- Vi har rettet en henvendelse via Interpol, hvor vi stiller oss til disposisjon dersom ungarsk politi ønsker bistand til etterforskningsoppgaver i Norge, sier Rohde.

Ungarsk politi har foreløpig ikke svart på henvendelsen fra norsk politi.

- Nå avventer vi en eventuell henvendelse derfra, sier politiinspektøren.

UD: - Vi bistår praktisk
Utenriksdepartementet opplyser at det er det lokale politiet som kommenterer saken, men understreker at ambassaden i Budapest vil bistå familien til den avdøde dersom det er ønskelig.

- Så vidt jeg vet så har ikke de pårørende reist ned. Men dersom de gjør det, vil vi bistå praktisk, dersom det er ønskelig og behov, sier kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, Marte Lerberg Kopstad, til Nettavisen.

Leter etter ekskjæreste
Den avdøde kvinnen skal ifølge VG Nett ha studert forberedende kurs til veterinærstudiene i Budapest i våres. Hun skal ha blitt kjærester med en asiatisk mann i 20-årene, men forholdet ble avsluttet etter noen måneder, skriver avisen.

Nå forsøker politiet i Budapest å komme i kontakt med ekskjæresten, opplyser kilder til avisen. Ekskjæresten skal ha vært den siste personen som så den norske kvinnen i live lørdag kveld.

Les også: Ønsker kontakt med ekskjæresten