*Nettavisen* Nyheter.

Holder dødsårsaken hemmelig

Det var tirsdag formiddag liten aktivitet ved huset hvor åtteåringen ble funnet død mandag. Foto: ARNE RISTESUND (BA)

Monika (8) ble funnet død av sin mor.

16.11.11 15:57

Navnet på den omkomne jenta er nå frigitt, den avdøde er litauisk statsborger og heter Monika (8).

Ifølge politiet har den foreløpige obduksjonsrapporten bekreftet de observasjoner som politi og rettsmedisinere gjorde på åstedet. Det er ikke fremkommet noe nye opplysninger i rapporten.

Vet dødsårsaken
Dødsårsaken er således klarlagt, men det er så langt ikke mulig å konkludere med hva som skjedde i forbindelse med dødsfallet. Av hensyn til den videre etterforskning vil politiet derfor på nåværende tidspunkt ikke gi noen opplysninger om dødsårsak, opplyses det om i en pressemelding.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Eirik Hagesæter

Politiet har foretatt en rekke vitneavhør samt samlet inn tekniske spor. Så langt har det ikke fremkommet noe som forsterker mistanken om at det er begått noe straffbart. Politiet kan imidlertid ikke utelukke at dødsfall skyldes en straffbar handling, og fortsetter derfor etterforskningen slik at vi får sikret oss aktuelle opplysninger og spor.

Kriminalteknikerne vil avslutte sitt arbeid på stedet i løpet av dagen.

Jakter elektroniske spor
Politiet håper at elektroniske spor kan bringe etterforskningen av det mistenkelige dødsfallet i Sund et steg videre.

Etterforskerne har blant annet kontaktet teleoperatørene for å få utskrift av mobiltelefonlogger i området. Det kan gi svar på om åtteåringen var i kontakt med noen, og eventuelt hvem, i timene før hun ble funnet død.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Eirik Hagesæter

«Verste fall»-teori
Hun var syk og borte fra skolen mandag, mens moren var på jobb.

– Det tar litt tid å sikre seg slike data. I tillegg driver vi avhør av bekjentskapskretsen, men så langt er det ikke fremkommet opplysninger som bringer etterforskningen i et bestemt spor, sier lensmann Odd Dale til BA.

– Er etterforskningen vanskelig?

– Vi er usikker på hva vi egentlig står overfor og tar høyde for «verste fall»-teorien. Vis sikrer oss alle ting som kan være viktig og foretar analyser, sier Dale.

15-20 etterforskere har arbeidet med saken i snart to døgn, og en rekke personer er avhørt. Politiet er svært tilbakeholdne med kommentarer rundt detaljer i etterforskningen.

– Vi begynner nå å nærme oss slutten på den listen som vi har satt opp, men fortsatt gjenstår det en del arbeidsoppgaver, sier lensmannen.

Mamma fant datter (8) død
En åtte år gammel jente ble mandag funnet død i hjemmet sitt i Sund kommune på Sotra utenfor Bergen. Politiet ble varslet klokken 1550. Jenten bodde sammen med sin mor. Ifølge politiet er familien fra Øst-Europa og skal ha bodd i Sund i litt over ett år.

Politiet har svært tilbakeholdne med opplysninger, og de ønsker ikke å gå ut med informasjon om hvordan det ser ut i leiligheten der jenten ble funnet eller hva som er dødsårsaken. Dette av hensyn til den videre etterforskningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag