*Nettavisen* Nyheter.

Holder forfatter hemmelig

Under pseudonymet, Leia Starmann, debuterer hun med romanen «Striper» for Cappelen.

22.08.06 20:26

Kledd i en sort drakt med kappe og maske lik en ekte superhelt, leste Leia Starmann utdrag fra romanen sin da Cappelen presenterte sin bokliste for høsten.

- Dere kommer ikke til å få vite hvem jeg er med det første, sier en hemmelighetsfull bokdebutant, til TV 2 Nettavisen.

Det eneste som er kjent om denne mystiske damen er at hun er en bereist 26 - åring som studerer latinamerikansk litteratur i Spania.

Romanen handler om Leia Starmann som er hekta på tegneserier, elektroniske spill, David Bowie og dop.

- Denne boka er først og fremst skrevet for folk som skjønner mine referanser til ulike tegneserier. Boka handler på en måte om meg selv, - men historien er fiksjon, sier hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

Samfunnskritisk

Handlingen i romanen finner sted fra Jaffa i Israel til Honningsvåg i Norge.

- Romanen er samfunnskritisk, og tar blant annet opp den pågående konflikten i Midtøsten. Men jeg har ikke ett budskap i boka, men mange små historier som jeg ønsker å formidle, sier Starmann.

Og at hun er samfunnsengasjert er det ingen tvil om.

- Hadde kameraten min «Spider» vært her nå skulle vi stormet Stortinget med et våpen som ville gi alle vi skjøt på prolaps, sier hun.

Selv om Leias egentlige identitet ikke røpes i denne omgangen, vil vi få høre mer fra henne.

- Jeg holder på med kortprosa tekster om reptiler. Jeg elsker insekter, sier kvinnen som er skjult bak en sort maske.

En rekke debutanter
Med forlagsjef, Anders Jeger i spissen, kunne Cappelen presenterer en rekke debutanter.

Geir Olav Jørgensen med «Mono», Tor Even Svanes med «Den andre sønnen», Robert Reed Flatjord med «Roman», Hege Åsvang med «S» og Asbjørn Stenmark med «Pølsedrømmer».

Ellers kan Cappelen by på romaner fra en rekke kjente forfattere, spenning, noveller, lyrikk og oversatt skjønnlitteratur fra blant annet John Le Carre, «Den gode tolk».

Klikk på bildet for å forstørre.

På skattejakt

Sammen med organist, Petter Amundsen, kommer Erling Loe med boka «Organisten» som utfordrer verdenshistorien dersom påstandene i boka stemmer.

Organisten hevder å sitte på nøkkelen til en av de største skattene i verden. Og i skattejakten er hovedoppgaven å finne førsteutgaven av William Shakespeares verk. I ekte «Da Vinci- kode stil» er ordene hemmelig forbund, kodeløsninger og symboler viktige stikkord.

Erlend Loe var i utgangspunktet skeptisk da Amundsen bad han bli med på boka.

- Dette er «crazy stuff», tenkte jeg. Du er gal som blir med på dette, sa alle til meg. Jeg var så skeptisk i starten at vi har begge skrev under en kontrakt som sier at vi når som helst kan trekke oss ut av bokprosjektet. For det er virkelig oppsiktsvekkende påstander i boka. Jeg er fortsatt med, - og jeg tror ikke at han lurer meg, sa Erlend Loe da boka ble presentert.

Mor Afrika er tilbake

Klikk på bildet for å forstørre.

Med boka «Afrika - En vakker dag» kommer Tomm Kristiansen med oppfølgeren til bestselgeren «Mor Afrika» fra 1994. Denne boka er nok en sterk dokumentar fra det fattige kontinentet. Han har reist i gjennom alle Afrikas land og møtt folk med ulike skjebner, og han ønsker i boka å gjøre folk mer klar over hva som er sannhet og hva som er myter.

Afrika settes også på kartet i den oversatte boka «Mandela – Et autorisert portrett» hvor verdens mest kjente politikere og artister forteller om sine møter med Afrikas største mann.

Mer kongestoff
Tor Bomann-Larsen leste fra det tredje bindet i verket om kong Haakon og dronning Maud. Bomann- Larsen er ikke helt ferdig med verket som først vil bli lansert 2. november.

- Boka skildrer deres ankomst til Norge og tolv år framover i tid. Dette er en familekrønike, men samtidig også en innvandrerkrønike. Hadde Bjarne Håkon Hanssen styrt grensene den gangen de kom ville nok Norge vært republikk i dag, sa Bomann-Larsen spøkefullt.

Mye for barn og ungdom
Barne – og ungdomslitteraturen preger også Cappelens bokliste med hele 31 utgivelser. En av de mange debutantene her er den kjente astronomen, Eirik Newth, som for mange er kjent fra ulike tv-produksjoner. Han debuterer med boka «Neopangea» som handler om en reise i tid og rom.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag