Gå til sidens hovedinnhold

Holder hjulene i gang

Rustad eldresenter ville ikke vært det samme uten "kakedama" Agnes Wilhelmine Johansen og "blomsterpiken" Hildegard Halvorsen.

RUSTAD: For disse 92-åringene er høy alder ingen hindring.

Uten dem hadde vi ikke hatt et så levende fellesskap her. De stiller alltid opp og bringer med seg så mye glede og humor, roser styrer Randi Amundsen og aktivitør Lilli-Ann Tjelte.

Vi er utrolig stolte av og kjempeglade i disse damene. Vi klemmer masse, det er viktig, og så lærer vi masse av dem. Alt fra mattips til moral og holdninger.

Trofast kakedame

Agnes Wilhelmine Johansen er på plass hver tirsdag og torsdag, og har vært med siden siden starten i 1999.

Jeg er så glad for at jeg får lov til å være her, for da går uka fortere, smiler 92-åringen.

Hun er trofast hjelper på kjøkkenet, der hun blant annet tar oppvasken, sørger for at det alltid er kaffe, rydder og smører smørbrød. Bestiller du en vaffel i luken, får du et smil med på kjøpet.

Agnes er veldig serviceinnstilt og det går ikke en uke uten at hun har med seg kake. Vi kaller henne for kakedama vår, smiler styreren.

Jeg holder på så lenge jeg orker, sier Agnes, som heller vil jobbe enn å bli vartet opp.

Hvis jeg sitter stille er det så vondt å reise seg igjen, smiler hun.

Alltid på jobb

Hildegard Halvorsen bor i 7. etasje over eldresenteret, og er på "jobb" hver eneste dag året rundt.

Dette er mitt andre hjem, og det er alltid noe som trengs å ta fatt på, smiler damen som har bodd i huset siden 1991.

Hun trår til på kjøkkenet når det trengs, steller blomster og holder gjerne eldresenteret åpent når det egentlig skulle vært stengt.

Vi hadde ikke klart oss uten Hildegard, hun er blomsterpiken og vaktmester'n vår. På inneklemte dager og i ferier låser hun opp og lager noe godt så folk kan komme likevel, sier styreren takknemlig.

Det er så lett å ta heisen ned, så da tar jeg blomstene og ordner litt enten det er hverdag eller julaften, smiler 92-åringen.

Det er så koselig å ha noe å gå til, og fint å ha noe å hengre fingrene i. Jeg greier ikke sitte å glo på veggen. Så fort jeg har kledd på meg trykker jeg på heisknappen!

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping