RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Holder tett om radioprognoser

Sist oppdatert:
Eierskapstilsynet skal vurdere om Kanal4 blir en så betydelig aktør at de må gripe inn mot TV 2s oppkjøp, men hverken tilsynet, TV 2 eller Kanal4 vil fortelle om hvor mange lyttere de forventer skal skru på den nye kanalen.

TV 2 kjøpte seg opp i Kanal4 i sommer. Nå skal Eierskapstilysnet vurdere om de skal gripe inn mot oppkjøpet.

Spørsmålet er om Kanal4 blir en så betydelig aktør på radiomarkedet at TV 2s oppkjøp medfører en skadelig eierkonsentrasjon i mediemarkedet. Ifølge Dagens Næringsliv er et springende punkt prognosene for Kanal4s lytteroppslutning. Problemet er imidlertid at kanalen ennå ikke er på luften. Derfor måtte tilsynet få prognosene fra eierne.

Direktør i Eierskapstilsynet Sigve Gramstad har sagt at de kommer til å gå videre med saken dersom kanalen får en lytteroppslutning på rundt 30 prosent eller mer. Men ingen av partene ønsker å opplyse om tallene.

- Kanal4 har bedt om at blant annet prognosene for lytteroppslutningen unntas offentlighet. På foreløpig basis har vi komet til at vi kommet til at vi vil etterkomme dette ønsket, sier underdirektør Gudbrand Guthus i Eierskapstilsynet til Dagens Næringsliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere