Holdt fanget i jungelen i tolv år

Foto: STRINGER/COLOMBIA (Reuters)

Politimannen Luis Mendieta (53) ble tatt til fange i 1998.

14.06.10 16:03

To høytstående politioffiserer og en soldat ble frigitt fra fangenskap etter at kolombianske styrker gikk til aksjon mot den marxistiske geriljagruppen Farc i en leir i Guaviare, Colombia.

General Luis Mendieta, oberst Enrique Murillo og sersjant Arbey Delgado ble tatt til fange i 1998. Mennene er blant de gislene som har sittet lengst i fangenskap hos Farc-geriljaen.

Rømte ut i jungelen
I tillegg er kolombianske styrker i prosessen med å finne den fangede oberstløytnant William Donato, som rømte ut i jungelen under aksjonen.

- Vi har stor tro på at han gjemmer seg, og at han vil bli funnet innen kort tid, sier den kolombianske forsvarsministeren Gabriel Silva, melder BBC.

President Alvaro Uribe sier at aksjonen var planlagt i flere måneder. Både datteren og kona til Mendieta er overveldet over endelig å få se ham etter tolv år i fangenskap.

Ingen lyd på to år
Familien har ikke hørt fra ham siden 2008. Da var det et annet Farc-gissel som ble løslatt og hadde med et brev fra ham.

Mendieta fylte 53 år på søndag, og kona Maria Teresa som ikke kjente til aksjonen, sier hun gleder seg til endelig å kunne feire bursdagen til ektemannen.

President Uribe sier at en soldat ble drept i aksjonen. Farc-bevegelsen finansierer geriljakrigen mot kolombianske myndigheter ved blant annet å ta gisler og kreve løsepenger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.