RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Holdt fanget og voldtatt

I to dager ble kvinnen holdt fanget i leiligheten og voldtatt av kjæresten. Kraftig forslått søkte hun tilflukt hos naboen da han sovnet.

Forrige onsdag ble den 59 år gamle mannen dømt til to års fengsel i Bergen tingrett.

Innrømmet vold
De to dagene i fangenskap fremsto som et mareritt for kvinnen. Etter en mislykket bytur, hvor kjæresteparet måtte adskilles i en krangel og gå hver til sitt, møttes de om natten i hennes leilighet på Danmarksplass. 59-åringen var da fortsatt rasende på kjæresten. Kranglingen fortsatte, men etter kort tid gikk 59-åringen over streken og begynte å slå kvinnen. Under rettssaken erkjente han at han hadde brukt vold mot henne, men mente det var langt mindre enn hun hadde beskrevet.

Men legejournalen viste at kvinnen forklaring var mer troverdig. Legen kunne konstantere flere slagmerker over hele kroppen og merker etter kveling rundt halsen. Hun hadde også blodutredelser i øyet etter at han hadde trykket inn øynene hennes med fingrene. En tann var slått ut og hun hadde ribbensbrudd.

Fange i eget hjem
Flere ganger forsøkte kvinnen å forlate leiligheten, men kjæresten ville ikke tillate det. Overfor retten forklarte hun at han fotfulgte henne rundt i leiligheten og stilte seg foran døren når hun forsøkte å komme seg ut. I en hel dag var hun en fange i sitt eget hjem.

Om kvelden tvang han henne til å legge seg sammen med ham i sengen. Der forgrep han seg på henne til tross for at hun gjorde motstand. Neste morgen da han sovnet, klarte kvinnen å snike seg ut av sengen og søke tilflukt hos naboen.

Tente fyr på bolig
Så sent som i 2002 ble 59-åringen dømt for å ha satt fyr på en bolig han delte med en tidligere samboer, en kvinne han hadde fysisk mishandlet over flere år. Også hun skal ha blitt utsatt for seksuelle overgrep fra mannen.

«På den bakgrunn kan ikke retten se bort fra at det er en viss fare for at tiltalte vil begå nye voldshandlinger mot potensielle partnere i framtiden.» skriver tingretten i dommen. Likevel ble ikke faren for gjentakelse vurdert som overhengende, og forvaring ble ikke idømt. Derimot fikk han to års ubetinget fengsel og må betale sin tidligere kjæreste en erstatning på 40.000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere