Gå til sidens hovedinnhold

- Holdt innesperret, drakk såpe og utsatt for voldtekt

Etter å ha blitt holdt innesperret i timesvis skal kvinnen ha blitt så oppskaket at hun drakk fra en flaske som viste seg å være rengjøringsmiddel.

Deretter skal hun ha blitt slått, holdt fast og voldtatt, ifølge påtalemyndigheten.

Til politiet har offeret forklart at hun ble mo i knærne og i armer, og at hun ikke klarte å gjøre motstand etter å ha drukket fra flasken inne på toalettet, skriver Bergensavisen.

Eks-kjæresten pågrepet
Statsadvokaten i Hordaland har tiltalt hennes eks-kjæreste i slutten av 20-årene for voldtekt og for frihetsberøvelse etter hendelsen som skal ha skjedd i en hybelleilighet i studentbyen Fantoft i fjor høst.

De to hadde lenge et turbulent forhold da eks-kjærestene møttes i leiligheten.

Mannen ble pågrepet og satt varetektsfengslet i noen dager etter anmeldelsen i oktober i fjor.

- Min klient nekter straffskyld, sier forsvareren hans, advokat Fredrik Verling til BA.

Til politiet har han forklart at hele anmeldelsen er oppspinn, og han avviser at han hadde seksuell omgang med fornærmede denne kvelden.

- Hun virket oppkaket
Statsadvokaten har likevel funnet bevisene gode nok til å ta ut tiltale, og saken kommer opp for Bergen tingrett i februar neste år, og det er satt av tre dager til rettssaken.

Kvinnen skal ha ifølge en politistudent ha virket oppskaket da hun kom til politivakten for å anmelde voldtekten samme kveld.

Ifølge tiltalen skal offeret ha blitt hindret å forlate leiligheten fra 1130 om formiddagen og frem til klokken 21 om kvelden.

Mannen skal ha låst leiligheten og holdt henne fast flere ganger da hun forsøkte å forlate stedet.

Møter i retten
Ivar Abrahamsen er oppnevnt som fornærmedes bistandsadvokat.

- Det er levert inn krav om oppreisningserstatning på vanlig måte. Hun vil møte og forklare seg under rettssaken, sier Abrahamsen til BA.

Les flere saker fra Bergensavisen.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser