Deretter skal han ha voldtatt dem og solgt dem som prostituerte på gata i Oslo.

Det mener statsadvokaten i Oslo som nå har tatt ut tiltale mot Skjetten-mannen og to av hans medsammensvorne for trafficking av to litauiske kvinner.

Alle de tre mennene hevder sin uskyld, men påtalemyndigheten er overbevist om at de er skyldige.

- Det har vært en enormt omfattende etterforskning som ledet til denne tiltalen, forteller statsadvokat Pål S. Berg i Oslo statsadvokatembeter til RB.no.

Lokket med jobb i Norge

De to kvinnene arbeidet sammen på gata i Oslo. De ble lokket til landet i juli 2009.

Det skjedde blant annet etter at de fikk løfter om jobb i Norge.

Ved hjelp av løfter om fast inntekt, skal mennene dermed ha klart å lure de fattige og arbeidsløse kvinnene til Norge.

- Det er påstanden fra kvinnene at de ble lurt til Norge og det er også noe vi fester lit til. Så blir det opp til retten å avgjøre om det stemmer, sier statsadvokaten.

Ifølge tiltalen er det den tiltalte 30-åringen som skal ha lurt kvinnene til landet.

Selve reisen fra Litauen til Norge ble finansiert av Skjetten-mannen.

Det var også han som mottok og innlosjerte kvinnene i en leilighet i Schweigaards gate i Oslo.

Anmeldte voldtekt

Saken ble rullet opp etter at en av kvinnene – en 23-åring fra Litauen – klarte å rømme fra mennene og anmelde flere tilfeller av seksuelle overgrep.

- I forbindelse med etterforskningen av saken kom det fram at kvinnen var prostituert i Oslo. Denne etterforskningen ledet igjen til en annen kvinne – en 21-åring fra Litauen – som befant seg i samme posisjon, forklarer Berg.

23-åringen stakk av fra mennenes varetekt 18. september i fjor. Historien hun da serverte politiet var av det grusomme slaget.

Allerede ved ankomst til Norge 24. juli i fjor, skal hun ha blitt voldtatt på Olavsgaard hotell av Skjetten-mannen.

I den påfølgende perioden hun arbeidet som prostituert for mennene, skal de ha utsatt henne for flere andre seksuelle overgrep.

Dessuten skal hun ha blitt utsatt for andre former for vold. Også 21-åringen skal ha blitt voldtatt av Skjetten-mannen.

Bakmennene tok pengene

Statsadvokaten mener en av de tiltalte mennene – en 32-åring – holdt oppsyn med kvinnene på strøket, tok imot utbyttet av prostitusjonen etter hver kunde og leverte dette til en av de to andre tiltalte mennene.

- Det hevdes at pengene de tjente inn ble tatt hånd om av de tiltale i saken, men også dette er noe retten må finne ut om stemmer eller ikke, sier Berg.

Den øvre strafferammen for lovbruddet de tre mennene står bak, er ti års fengsel.

- Store mørketall

Menneskehandel er en milliardindustri og har ifølge FN passert narkotikahandel som verdens nest største illegale økonomi, etter våpenhandel.

Ifølge FN har denne industrien et omfang på mellom fem og sju milliarder dollar i året, og antall ofre anslås til om lag fire millioner i året, ifølge Store Norske Leksikon.

I Norge (2006) kommer to av tre gateprostituerte fra andre land, de fleste fra østeuropeiske og baltiske land.

På 2000-tallet har politikerne tatt hensyn til dette, blant annet ved å opprette et eget nordisk-baltisk-russisk samarbeid for å hindre menneskehandel.

- Det er ikke så ofte vi får inn slike saker, men her snakker vi om et område der det er store mørketall, sier statsadvokat Berg.

Les flere nyheter fra Romerikes Blad.