Venner og medstudenter av den drepte 19-åringen samlet seg tirsdag i den dreptes hjemkommune Årdal og i Oslo, der hun studerte.

Tre ble drept
Margaret Molland Sanden fra Årdalstangen var en av de tre som ble drept av en knivdesperado om bord på Valdresekspressen mandag. De andre var bussjåføren Arve Kvernhaug (55) fra Bagn i Valdres og Brahim Khouya fra Gøteborg, også han i 50-årene.

19-åringen var student i Oslo og var på vei tilbake til hovedstaden etter et besøk hjemme hos familien. Flere venner av 19-åringen samlet seg ved pårørendesenteret i Årdal kommune.

- Spredte glede rundt seg
- Margaret var en jente som mange var glade i, hun var alltid glad og spredte glede rundt seg. Margaret var utrolig flink og hadde store mål. Det å ta vare på vennene sine var noe som betydde mye. Margaret lot aldri noen stå utenfor, sier en av vennene, Thea Bakken (19) til Sogn Avis.

Fra klokka 15 tirsdag ble Farnes kyrkje åpnet for alle som vil samles i sorgen. Sokneprest Olav Nese i Årdal opplyser at kirken vil være åpen så lenge det er noen som har behov for det, skriver Sogn Avis.

Så mange som to hundre årdøler samlet seg foran et lite lyshav i sentrum av Årdalstangen tirsdag kveld for å hedre de som ble drept kvelden før, melder NTB.

Margaret Molland Sanden var førsteårs bachelorstudent i ingeniørfag, bioteknologi og kjemi på Høgskolen i Oslo, og tirsdag holdt medstudenter og lærere minnestund for henne, melder NTB.

- Dette er en vanvittig tragisk hendelse. Dagen i dag har handlet om å være til stede for hverandre, sier studentprest Valborg Orset Stene til Dagbladet.

Idol-vinner Jenny Langlo (20) bodde rett under den drepte 19-åringen på Blindern Studenthjem.

- Felleskapet der er utrolig sterkt, og alle der er derfor enormt preget og i veldig stor sorg, sier Langlo i SMS til Dagbladet.

Kongeparet forferdet
Kong Harald og dronning Sonja, som for tiden er på reise i Tyrkia, uttrykker at de er forferdet over bussdrapene i Årdal.

- Dette er en forferdelig hendelse. Vi tenker på de etterlatte, familiene til de som er omkommet, sa kong Harald ifølge NTB.

På en minneside på Facebook gir mange uttrykk for sin medfølelse.

3707051

- La oss alle gå ut å la et lys brenne i kveld, for de som ble drept! Vi skal stå sammen, vi skal vise at vi bryr oss! lyder en av meldingene.

Skal avhøres av Kripos
Det er uvisst når Kripos skal avhøre sørsudaneren som er siktet for bussdrapene i Årdal. Mannen har foreløpig ikke møtt sin forsvarer, melder NTB.

- Mannen er overført til Sandviken psykiatriske sykehus. Det kommende døgnet skal han gjennomgå observasjon av hans mentale helse. Det vil bli oppnevnt en rettspsykiatrisk sakkyndig som skal kartlegge hans mentale tilstand og vurdere spørsmål om tilregnelighet, sier politiadvokat Jørn Lasse Refsnes i Sogn og Fjordane politidistrikt.

HTML EMBED