Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Holdt seg muggfritt i sju måneder

PÅGEN TREKORN: Tilsynelatende like fint etter sju måneder i boden, eller?
PÅGEN TREKORN: Tilsynelatende like fint etter sju måneder i boden, eller? Foto: TV 2
Jane Natalie trodde ikke sine egne øyne da hun fant brødet i boden.

(SIDE2): Jane Natalie Dal kontaktet "Matagentene" på TV 2 med brødhistorien sin. En av ungene gjemte et brød fra Pågen i boden og der fant hun det sju måneder etter, like fint.

Hvordan kan det ha seg?

Brødet av typen Pågen Trekorn oppskåret står merket «uten konserveringsmidler» på posen.

- Da kjente jeg at jeg ble jo litt bekymret, jeg sender jo ungene i barnehagen med dette brødet fem dager i uka. Det må jo være noe de har i det, som ikke står der, mener Jane.

Det sju måneder gamle brødet er nemlig muggfritt og ser helt ferskt ut.

Ikke modifisert pakket

Thomas Valand, bakesjef i Godt Brød kan ikke gi noe godt svar, men nekter også å smake.

Ida Skaar, mykologiforsker i Veterinærinstituttet er også forundret. Hun sier hun hadde forventet at brødet var grønt. Om det da ikke hadde blitt pakket i en modifisert atmosfære, det vil si tilsatt andre gasser som skulle holdt muggsoppene unna.

Jane Natalie Dal ble sjokkert da hun fant brødet fra Pågen i boden sju måneder etter at det var kjøpt.

- Og det er det jo ikke her, sier hun til «Matagentene».

Gunnar Skyttern som er administrerende direkttør i Pågen mener at det er fordi brødet er skapt i helt rene hygienske forhold med surdeig som base og poseforpakket uten at menneskehender har tatt i det.

Han tar derfor en bit av brødet.

- Men vi vil ikke anbefale noen å lage brødet i sju måneder, ler hn.

Hordan brødet faktisk smakte da det ble tatt opp, får du vite i "Matagentene", men helseskadelig var det altså ikke.

Matagentene vises på TV 2 torsdager 20.00. I kveldens program får du også vite hvorfor 4 millioner verpehøns blir gasset ihjel hvert år selv om alle fra bonde til butikk sier det er utmerket matkjøtt.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!